Nieuws Duurzaamheid

Autarco scoort in megajonge zonne-industrie

Aan ambitie ontbreekt het Roel van den Berg van Autarco niet. Over vijf jaar wil hij met zijn bedrijf, een producent van zonnepanelen, een wereldspeler zijn. Dan moet het marktaandeel - nu nog 2 procent - met minstens tientallen procenten gegroeid zijn.

Wouter ter Haar | Foto: Jeroen Appels 28 maart 2017

Vooralsnog maakt de van oorsprong Erpse ondernemer zijn groeiaspiraties waar. Sinds hij in 2011 serieus aan de slag ging, heeft hij jaarlijks een verdrievoudiging van zijn bedrijf weten te realiseren. Met tot nog toe een omzet van 10 miljoen euro en zestien medewerkers.

Megajonge industrie

Leveranciers van zonnepanelen zijn er meer, weet ook Van den Berg. ,,Dit is een megajonge industrie. Daar wil menigeen van profiteren. Wij willen ook verdienen, maar wel op een eerlijke en zuivere manier", aldus Van den Berg in zijn Eindhovense hoofdkantoor.

Losse onderdelen

Autarco wil zich onderscheiden door systemen te leveren met een gegarandeerde opbrengst. ,,Dus geen losse onderdelen en vage schattingen.'' Autarco zet de panelen nu wereldwijd af via het magazijn in Erp en verkoopkantoren in Eindhoven, Sjanghai, Hongkong en Londen.

China

Het verkoopt jaarlijks tienduizenden panelen aan grote installateurs en bouwbedrijven. Een deel van de productie is in China, waar Van den Berg aardig de weg weet na zijn stage bij Philips Lighting als student bedrijfskunde. Bovendien had hij er eerder een ander bedrijf - Deltashan - waarmee hij ondernemers wegwijs maakte in het gigantische land.

Wilt u met uw onderneming in deze rubriek?
Stuur een e-mail naar bd@deondernemer.nl.

Lees ook: Zonnepanelen winstgevender dankzij 'laagje'

Wie Roel van den Berg (33)
Wat producent zonnepanelen
Waar Erp / Eindhoven
Groei 200 procent in laatste jaren
Omzet 10 miljoen euro
Contact autarco.com/nl

Dit is een megajonge industrie. Daar wil menigeen van profiteren

Ondernemer Roel van den Berg