Nieuws Duurzaamheid

Bol.com opnieuw meest duurzame merk in sector e-commerce

Ahold Delhaize-dochter bol.com is voor het tweede jaar op rij het meest duurzame e-commerce-merk volgens de Sustainable Brand Index 2022. De webwinkel heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen en dat valt in goede aarde bij de consument. De onderneming streeft naar klimaatneutraal winkelen in 2025.

Van onze redactie 31 maart 2022

Bol com duurzaam SBI 2022

Bol.com volgens Sustainable Brand Index 2022 meest duurzame e-commerce merk. Foto: bol.com

De Sustainable Brand Index (SBI) is Europa’s grootste onafhankelijke onderzoek waarin consumenten merken beoordelen op duurzaamheid. In de sector e-commerce werd bol.com de winnaar, maar in voeding De Vegetarische Slager en in energie het Rotterdamse stroombedrijf Greenchoice.

Bezorging, verpakking en retournering verder verduurzamen

,,We hebben de afgelopen jaren enorm ingezet op het reduceren van onze CO2-uitstoot. En dit blijven we doen door onder meer de gebouwen, het verpakken, de bezorging én het retourneren verder te verduurzamen”, aldus Jori Ebskamp, hoofd MVO & duurzaamheid bij bol.com.

,,We kijken daarbij niet alleen kritisch naar onze eigen uitstoot, maar we willen ook onze partners helpen bij verduurzaming. De uitkomst van het SBI-onderzoek laat zien dat onze inspanningen gezien worden door de Nederlandse consument, die waardering laat zien dat we op de goede weg zijn.”

Lees ook: Ahold Delhaize (Albert Heijn en bol.com) verhoogt winstverwachting

Duurzaam alternatief voor steeds meer productgroepen

De webdochter van Ahold Delhaize zegt voortdurend te werken aan het verminderen van haar CO2-uitstoot. Zo draaien alle gebouwen van bol.com in Nederland en België volledig op zonne- en windenergie. En door het gebruik van slimme inpakmachines die verpakkingen op maat maken, gebruikt bol.com minder verpakkingsmateriaal en kunnen er ook meer pakketjes per busje of bakfiets mee.

Bol.com biedt ook in steeds meer productgroepen een duurzamer alternatief. Inmiddels geldt dat al voor 60 procent van de productgroepen. Hierin worden ook tweedehands artikelen en artikelen van minimaal 50 procent recycled materiaal meegenomen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws