Nieuws Duurzaamheid

CamperHomie wil als eerste camperplatform in Europa kamperen milieuvriendelijker maken

CamperHomie is naar eigen zeggen het eerste camperplatform in Europa dat kamperen milieuvriendelijker maakt. Dit doet de startup door middel van een bewustwordingscampagne. Op de website staat een calculator, waarmee de camperliefhebbers kunnen berekenen hoeveel CO2 ze uitstoten tijdens hun reis.

Van onze redactie 22 juli 2022

Camper Homie zussen camper springen

Zussen Marielle en Melanie Masseurs willen kampeerders bewuster maken. Foto: CamperHomie

De camperliefhebber kan een donatie via de site achterlaten. De donaties gaan naar één van de twee gekozen projecten, 'olivijnzand' of zeewier. Deze twee natuurlijke producten binden CO2 aan zich. De donateur krijgt na de donatie een sticker toegestuurd en kan zo laten zien dat hij of zij een steentje bijdraagt aan een CO2-reductieproject.

Stap voor stap de wereld een beetje groener maken is sowieso de missie van CamperHomie. Dit doet de startup opgericht door de zussen Marielle en Melanie Masseurs uit Roosendaal door de kampeerders bewuster te maken van het feit dat ze een gemene deler hebben, namelijk de uitstoot van benzine, diesel of gas.

'Met de donaties van de community kan CamperHomie bijvoorbeeld een pad aanleggen of een parkeerplaats volstrooien met het olivijnzand'

De sociale en duurzame missie van het bedrijf hoort centraal te staan

De tweelingzussen willen het verschil maken om de duurzame kant van het ‘ Vanlife’ te belichten. Zij vinden dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren aan de samenleving en de planeet. ,,De sociale en duurzame missie van het bedrijf hoort centraal te staan, dit is het ondernemen van nu.''

Met de donaties van de community kan CamperHomie bijvoorbeeld een pad aanleggen of een parkeerplaats volstrooien met het olivijnzand. Dit steentje heeft alleen CO2 en regenwater nodig en daarmee begint het proces dat verwering heet. Op deze manier wordt CO2 permanent verwijderd en voedt het de grond.

&feature=youtu.be

Lees ook: Badkamers, boetes en fietsenrekken: hier breekt camperverhuurder Frederiek (22) het hoofd over

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws