Nieuws Duurzaamheid

Duurzaam golfen? Deze jonge ondernemer maakt statement met groene golfcollectie

Golfliefhebber Leandro van Kuijk (27) ziet de golfsport graag groener, eerlijker en duurzamer. Met zijn kledingmerk TeeTitan wil hij een statement maken. Niet alleen met de opvallende prints, maar ook wat betreft het productieproces.

Van onze redactie 15 maart 2022

Tee Titan golfkar

De golfpolo's van TeeTitan. Links op de foto oprichter Leandro van Kuijk. Foto: TeeTitan

Leandro van Kuijk trapt de start van de verkoop af met vier golfpolo’s die volgens de jonge ondernemer geproduceerd zijn onder eerlijke arbeidsvoorwaarden. En met materialen die zo min mogelijk schade aanrichten aan de aarde door 0 procent plastic te gebruiken. Hiermee hoopt Van Kuijk een verandering in gang te zetten binnen de sportwereld, waarbij het welzijn van onze planeet voorop staat.

TeeTitan als duurzame ode aan de Nederlandse golfindustrie

Door het gebruik van duurzaam geteelde grondstoffen en alleen samen te werken met partners met de juiste certificeringen op het gebied van duurzaamheid en arbeidsomstandigheden, hoopt de twintiger met TeeTitan een verschil te maken.

Van Kuijk: ,,Wij willen opvallend zijn, want we geloven in onze missie en dit mag iedereen weten. De Nederlandse golfindustrie loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en daar zijn we trots op, maar het kan nóg beter. Daarom hebben we bij onze eerste lijn gekozen voor een speciaal ontworpen print met Delftsblauwe tegeltjes. De Delftsblauwe print is hierbij een ode aan de Nederlandse golfindustrie.”

''De Nederlandse golfindustrie loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en daar zijn we trots op, maar het kan nóg beter''

Leandro van Kuijk, oprichter TeeTitan

De grondstoffen worden ingekocht bij gecertificeerde bedrijven, waardoor de producten de keurmerken GOTS (Global Organic Textile Standard) en OCS (Organic 100 Content Standard) mogen dragen. De labels worden gemaakt van biologisch katoen en de knopen op alle poloshirts zijn gemaakt van gecertificeerd olijfhout.

Lees ook: Hoe de textielindustrie in ons land kan terugkeren: Amsterdamse fabriek maakt kleding uit afgedankte vodden

Klimaatneutraal businessmodel voor positieve verandering in kledingindustrie

De kleding wordt geproduceerd in Portugal, waardoor er een kleine afstand is tussen de productie en de afzetmarkt. Het afval wat tijdens het productieproces ontstaat wordt zo veel mogelijk hergebruikt en de chemische processen vinden plaats in een ‘closed-loop’. Dit betekent dat chemische stoffen opgevangen en opnieuw gebruikt worden. Deze gaan dus niet verloren in de natuur.

Door de combinatie van deze factoren streeft TeeTitan naar een klimaatneutraal businessmodel om zo een positieve verandering teweeg te brengen in de kledingindustrie. De aankoopprijs van de poloshirts is vergelijkbaar met die van concurrerende golfkledingproducenten, maar bij dit merk ben je ervan verzekerd dat je een eerlijk geproduceerd product aanschaft. Van Kuijk hoopt met TeeTitan andere merken uit te dagen hun eigen businessmodel onder de loep te nemen en te verduurzamen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws