Aangeboden door Interpolis

Branded Content Duurzaamheid

‘Groen dak op je kantoor versterkt duurzaam imago’

Steeds meer ondernemers kiezen voor een groen dak. Het oogt niet alleen duurzaam, maar is dat ook echt: goed voor binnenklimaat, luchtkwaliteit en biodiversiteit, om niet te vergeten dat je dak veel langer meegaat. Emy de Kock, business developer bij Interpolis: ,,Wij willen bijdragen aan een duurzame maatschappij.”

Jeroen Mirck 6 juli 2021

Interpolis Emy de Kock Saman Groep Zierikzee groen dak

Emy de Kock (Interpolis): ,,Je bespaart veel met een groen dak.” Foto: Kees Bennema

Vlakbij de fameuze Zeelandbrug, die Schouwen-Duiveland verbindt met Noord-Beveland, staat het kantoor van Saman Groep (zie ook het videoverslag van De Ondernemer). Dit pand valt op door de duurzame dakbedekking, met zonnepanelen én sedum. Het bedrijf is klant van Interpolis, dat ook dit soort projecten mogelijk maakt: van dakinspectie en advies tot de aanleg van een groen dak. Een relatief snel en eenvoudig traject.

Extreem klimaat beheersen met groene daken

,,We zijn deze dienstverlening gaan aanbieden omdat het klimaat extremer wordt en om bij te dragen aan een duurzame maatschappij”, vertelt Emy de Kock, business developer bij Interpolis. ,,Groene daken zijn duurzaam en verminderen schade. De kans op extreem weer verdubbelde de afgelopen vijf jaar. Steeds vaker valt er veel regen in korte tijd. De druk op riolen en daken neemt daardoor toe. Op schade zit niemand te wachten." Interpolis zoekt daarom naar slimme oplossingen die schade verminderen of helpen voorkomen. Een groen dak is zo’n oplossing. Ontdek hier hoe Interpolis ondernemers helpt om dit te realiseren.

“Groene daken zijn goed voor binnenklimaat, luchtkwaliteit en biodiversiteit”

Emy de Kock, business developer bij Interpolis

Naast veiligheid is duurzaamheid uiteraard de doorslaggevende reden om voor een groen dak te kiezen. ,,Een groen dak is goed voor binnenklimaat, luchtkwaliteit en biodiversiteit”, zegt De Kock. ,,Bovendien bespaar je ermee op de stookkosten, want een groen dak werkt isolerend. En in de zomer blijft het binnen juist weer koel.”

Meer rendement op zonnepanelen

Sedum daken laten zich trouwens prima combineren met zonnepanelen op bedrijfsdaken weet De Kock. ,,Zonnepanelen op een groen dak hebben een hoger rendement. Zonnepanelen hebben zonlicht nodig, maar naarmate ze warmer worden, presteren ze naar verhouding slechter. Ze gebruiken dan maar 20 procent van de totale capaciteit, dus blijft een groot deel onbenut. Bij zonnepanelen op een groen dak blijft de ondergrond veel koeler. Hierdoor leveren de panelen tot 6 procent meer rendement op. Dus je bespaart niet alleen je op onderhoudskosten maar door de verhoging van het rendement op de zonnepanelen verkort je de terugverdientermijn van een groen dak van 7 naar 6 jaar.”

Kies ook voor een groen dak!

Duurzamer ondernemen met een groen dak? Én daarmee kosten besparen en een beter binnenklimaat, luchtkwaliteit en biodiversiteit realiseren? Ontdek hier hoe Interpolis ondernemers helpt om dit te realiseren.

Lees ook: Waarom een groen dak op je kantoor alleen maar voordelen heeft

Duurzaam én kostenbesparend

Groene daken zijn behalve duurzaam ook kosteneffectief. ,,Sedumplantjes zijn onderhoudsarm”, legt De Kock uit. ,,Ze kunnen heel goed tegen droogte of juist heel veel water, dus heb je heel weinig onderhoud aan je dak. Bovendien beschermt een groen dak tegen UV-straling. Hierdoor gaat een groen dak veertig tot vijftig jaar mee. Een gewoon plat dak moet je al na 20 tot 25 jaar vervangen.”

De Kock raadt ondernemers aan om een groene dak serieus te overwegen. ,,Kijk of het bij je past en laat je adviseren door een expert. Los van de kostenbesparingen is het een fraai gezicht, goed voor het imago van je bedrijf en inspirerend voor medewerkers. Bedenk ook dat groene daken op de milieulijst staan, dus kom je als ondernemer in aanmerking voor investeringsaftrek vanuit de MIA/Vamil. Eigenlijk zijn er dus alleen maar voordelen.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Interpolis. Kijk voor meer informatie over groene daken op interpolis.nl/groenedakenzakelijk

tracking pixel