Nieuws Duurzaamheid

HappySoaps en DA starten shop-in-shop pilot

Drogisterijketen DA en HappySoaps, de grootste producent van 100 procent plasticvrije en natuurlijke verzorgingsproducten, slaan de handen ineen voor een pilot met een shop-in-shop-concept. De verwachting is dat door dit initiatief de rotatie van de HappySoaps-producten verder zal stijgen met als gevolg dat er minder plastic in het milieu terecht komt.

Van onze redactie 31 maart 2023

Happy Soaps Cleaning Tabs

Foto: HappySoaps

De DA-winkel op Terschelling en die in Assen zijn voorzien van een opvallende HappySoaps-belevingsdisplay en presentatiemeubel waarmee je in de plasticvrije utopische wereld van HappySoaps stapt. In totaal liggen er in de twee DA-winkels meer dan 100 verschillende producten. Denk hier aan 17 soorten shampoo bars, 13 soorten body wash bars, deodorant conditioners, tandpasta tabs en cleaning tabs.

Lees ook: Hoe HappySoaps met ambitie en focus bouwt aan een plasticvrije wereld

Ook klant DA Drogisterij kiest vaker voor plasticvrije HappySoaps

De speciale pop-up store die HappySoaps enige maanden heeft gehad in Groningen is de aanleiding geweest om met DA in gesprek te gaan. ,,Wij hebben gemerkt dat als wij veel van onze producten bij elkaar plaatsen en daar apart aandacht voor vragen, dit consumenten aanzet tot aankoop van meerdere producten", aldus Marcel Koers, medeoprichter van HappySoaps.

Hij vervolgt: ,,Ook DA ziet dat steeds meer consumenten bewustere keuze maken en kiezen voor verzorgingsproducten dat niet in plastic verpakt is en zelfs geen microplastics bevat. Met een zeer onderscheidende presentatie dat het voorkomen heeft van een shop-in-shop, worden de klanten van DA-consument verleid onze plasticvrije verzorgingsproducten te kopen. Maandelijks verkopen we nu al 125.000 bars. We gaan op termijn zien wat de gevolgen zijn van dit initiatief op de verkoop en omzet."

Lees ook: Jumbo legt HappySoaps in schappen van meer dan 170 filialen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws