Aangeboden door DELTA Energie

Branded Content Duurzaamheid

Nieuwe inzichten dankzij DELTA over energiebesparing

eStrategy is een softwarebedrijf in Goes. Al vijftien jaar werken daar elke dag twaalf medewerkers aan superslimme software-oplossingen voor allerlei soorten bedrijven in binnen- en buitenland.

Van onze redactie 9 december 2020

Jean marc dagevos delta energie besparen

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met DELTA Energie. Meer weten over hoe DELTA Energie jouw bedrijf kan helpen met energiebesparing? Kijk op deltaenergie.nl/zakelijk

Hoewel eigenaar Jean-Marc Dagevos flink zijn best had gedaan om het bedrijfspand te verduurzamen, ontbrak er een energielabel en een concreet beeld hoe effectief de renovaties nou werkelijk waren. Het onafhankelijke advies van DELTA bood uitkomst.

Werk aan de winkel

,,We zijn zes jaar geleden verhuisd naar een mooi pand aan de Westsingel in Goes,” vertelt Dagevos. ,,Het is gebouwd in 1910 en werd oorspronkelijk gebruikt als drukkerij. Die geschiedenis is bijzonder, maar betekende ook dat er werk aan de winkel was qua renovatie. We hebben toentertijd vooral ingezet op betere isolatie, vloerverwarming en led-verlichting. Ook hebben we in de toiletten sensoren aangebracht in de kranen en de lampen. Zo wordt er zo min mogelijk licht en water gebruikt.”

Heel goed, die initiatieven. Alleen was Dagevos niet helemaal tevreden: ,,Hoewel we veel tijd en geld hadden geïnvesteerd in ons pand, wisten we niet goed waar we precies stonden qua energie- besparing. We hadden bijvoorbeeld geen energie-label. Toen hoorde ik van het DELTA Op-maatadvies. Zoiets sprak mij direct aan, omdat we daarmee aan een energielabel konden komen op basis van een onafhankelijk, professioneel advies.” Lachend: ,,En dus niet van een installateur die precies aanbeveelt wat-ie toevallig verkoopt.”

De energieadviseur kon snel langskomen voor een inspectie van een paar uur. ,,Al snel daarna kregen we een gedetailleerd rapport met allerlei slimme aanbevelingen. Op basis van het rapport hebben we de dakkoepels aangepast zodat we minder last hebben van tocht. Ook hebben we de isolatie op de bovenste verdieping vervangen, en zonwering op de bovenverdieping geïnstalleerd. Nu hoeven we in de zomer minder te koelen. We hebben ook een offerte opgevraagd voor zonnepanelen, en zijn aan het kijken naar mogelijkheden voor warmteterugwinning.”

Oorspronkelijke bouwtekeningen

,,Wat me vooral beviel, is dat de energieadviseur zijn werk zo serieus neemt. Hij heeft zelfs de oorspronkelijke bouwtekeningen van het pand bestudeerd. Ik verbaasde me hoeveel werk hij ervan maakte en hoeveel nieuwe inzichten hij kon geven. Dat maakte me enthousiast om de plannen ook echt uit te voeren. Met het huidige energielabel C zijn we al goed op weg, maar na het uitvoeren van de adviezen ben ik ervan verzekerd dat we sowieso op een A zitten.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met DELTA Energie. Meer weten over hoe DELTA Energie jouw bedrijf kan helpen met energiebesparing? Kijk op deltaenergie.nl/zakelijk