Nieuws Duurzaamheid

Deze jonge ondernemer blaast kauwgommerk BenBits nieuw leven in

Het roemruchte kauwgommerk BenBits wordt nieuw leven ingeblazen. De jonge Nederlandse ondernemer Milan Dontje zet er zijn tanden in. Hij begint met het verduurzamen van de verpakking – geen plastic meer – en maakt uitsluitend gebruik van ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Het blazen van kauwgombellen wordt vegan.

Eduard Voorn 31 juli 2021

Ben Bits Fresh Spearmint zakje

Het vernieuwde kauwgommerk BenBits is vooralsnog verkrijgbaar in twee smaken, Fresh Spearmint en Smooth Peppermint. Foto's: BenBits

'Ik ben erg ambitieus', een mooie zin om een interview te openen. Niet voor de 26-jarige Milan Dontje. Hij wil BenBits, dat zo’n veertig jaar geleden uit Denemarken kwam overwaaien met de eerste suikervrije kauwgom, weer ontop of mind krijgen. Op hoog niveau autoracen is daarvoor op een laag pitje gezet. ,,Het verduurzamen van BenBits is veel interessanter dan racen.”

Lees ook: Hoezo te jong voor een eigen bedrijf? Twintigers durven te ondernemen

Dontje heeft om zijn ambitie waar te maken misschien wel de beste adviseur, zijn vader Arthur. Deze verkocht een paar jaar geleden zijn chocoladefabriek Dobla aan het Italiaanse IRCA, volgens Quote 150 miljoen euro, en bracht het geld onder in Festina Lente. ,,Via het netwerk van deze family office kwamen we in contact met investeerder Nederlands Merkgoed, de eigenaar van BenBits. Gezamenlijk gaan we dit merk weer groot maken. En Pa? Die laat het mij geheel zelf uitzoeken. Als ik vastzit zegt hij wel dat ik die of die kan bellen.”

De tekst gaat onder de foto verder.

Milan Dontje start kauwgomrevolutie als nieuwe ceo van BenBits

Nederlands Merkgoed heeft vijf jaar geleden geprobeerd BenBits een nieuwe start te geven, het mislukte. Ze waren gewoon te vroeg, meent Dontje. ,,De tijd is nu veel beter voor de herlancering. BenBits is vegan en steeds meer consumenten willen vegan. Daarnaast heeft het een natuurlijke gombasis, bevat het geen kleurstoffen, zoals E171, en is het suikervrij. De verpakking is gemaakt van papier en dus composteerbaar. Om die reden wil ik wel zaken gaan doen met de verpakkingsloze online supermarkt Pieter Pot.”

"BenBits is veel flexibeler dan de grote kauwgomfabrikanten"

Milan Dontje, ceo BenBits

Dontje moet het opnemen tegen vier snoepgiganten die achter merken als Stimorol, Mentos en Sportlife zitten. ,,Het is een lastige markt. Onze kracht is dat we flexibel zijn en met vegan en verpakkingen van papier voorop lopen. Die grote corporates zijn minder wendbaar en bij hen heeft de innovatie stilgestaan. Daarnaast willen we trachten met eigen productie andere vormen te krijgen. Nu heb je rond of rechthoekig. Kauwgom in de vorm van een diertje is toch fantastisch.”

Lees ook: Zo groeit outdoorgigant Nomad uit tot internationale speler

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws