Nieuws Duurzaamheid

Duurzame Nederlandse theereus LocalTea verovert ook schappen Albert Heijn

Een nieuwe mijlpaal voor LocalTea: een assortiment van drie groenetheevarianten (citrus, gember en kamille) en één zwartetheevariant (chai) is vanaf nu te koop in achthonderd Albert Heijn-filialen. LocalTea verbouwt op Nederlandse bodem duurzame thee. Inmiddels is de plantage van het bedrijf de grootste in West-Europa.

Van onze redactie 23 maart 2023

Localtea thee duurzaam albert heijn jumbo

Foto: LocalTea

De afgelopen jaren haalde LocalTea een aantal significante investeringen op en bouwde gestaag het aantal verkooppunten uit, waaronder Jumbo, Plus, Boon, Dekamarkt, Sligro en Crisp in Nederland en Delhaize, Jumbo en Carrefour in België. Nu voegt LocalTea ook Albert Heijn aan dit rijtje toe.

Lees ook: Nieuwe investering voor LocalTea moet theeproductie verdubbelen

'Eén kopje LocalTea maak al impact'

De thee van LocalTea wordt ambachtelijk gemaakt van de bovenste theebladeren. Deze bladeren worden hierna vers verwerkt in de kas in Zundert. Consumenten maken met het drinken van één kopje LocalTea al impact. De theeplanten van LocalTea voorzien ons namelijk niet alleen van verse theebladeren, maar ook van zuurstof. LocalTea werkt bovendien ongestookt met een gesloten watersysteem, waardoor veel water wordt bespaard vergeleken met thee van buitenplantages.

Daarnaast hoeft de thee geen duizenden kilometers verscheept te worden naar het schap in de winkel. Andere thee wordt gemaakt op plantages in het verre oosten, Afrika of Zuid-Amerika en legt daardoor duizenden kilometers af voordat het consumenten in Nederland bereikt. De theeproductie van LocalTea thee bespaart veel CO2-uitstoot en maakt daarmee een aanzienlijke duurzaamheidsimpact.

Lees ook: Coffee Free Coffee: koffieboonloze koffie zonder de bittere nasmaak van ontbossing

,,Onze keten is extreem kort en daardoor kunnen we veel duurzamere thee aanbieden. Bovendien maken we thee met grote stukjes theeblad gemaakt van de bovenste theebladeren waar alle smaak in zit. Deze melangeren we in Zundert met veel passie tot heerlijke blends van losse thee kwaliteit", aldus Wouter Eckelmans, general manager bij LocalTea.

Over LocalTea

Duurzame thee startup LocalTea ging op zoek naar theeplanten die beter bestand zijn om in een koeler klimaat te groeien. Na een zoektocht van vele jaren heeft LocalTea een selectie van theeplanten gemaakt en verder veredeld en daarmee de eerste grootschalige theeplantage in West-Europa gecreëerd. Van de teelt, oogst en uiteindelijk verwerking tot een (h)eerlijke kop verse kwaliteitsthee: bij LocalTea wordt alles zelf gedaan, op de plantage in Zundert. Dankzij de lokale productie wordt er enorm op CO2, energie en water bespaard en maakt LocalTea een enorme duurzaamheidsimpact.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws