Nieuws Duurzaamheid

Volledig duurzaam in Midden-Nederland: pakketbezorger Red je Pakketje zet stappen

De coronatijd legt ook pakketbezorger Red je Pakketje geen windeieren. Het bedrijf heeft deze maand veertig duurzame bussen in Midden-Nederland in gebruik genomen. Red je Pakketje, dat in heel Nederland actief is, opereert nu volledig duurzaam in dit gebied. En daarmee is het einde nog niet in zicht.

Van onze redactie 30 maart 2021

Red je pakketje midden nederland same day delivery

Red je Pakketje maakte eind vorig jaar bekend dat het bedrijf een groene financiering van 12,5 miljoen euro had binnengehaald. Met het geld investeert Red je Pakketje in een duurzaam bezorgnetwerk. ,,Eind dit jaar verwachten wij in heel Nederland 75 procent van alle pakketjes CO2-vrij te bezorgen", zegt Pieter Oranje van Red je Pakketje. ,,Het is de bedoeling dat we onze dienst eind 2022 volledig CO2-vrij aan kunnen bieden."

Direct na het binnenhalen van de investering plaatste Red je Pakketje een order voor meer dan tweehonderd elektrische bussen. Inmiddels rijden de eerste veertig bussen op de weg.

Ook verkeersveiligheid verbeteren

Met de elektrische busjes zorgt Red je Pakketje ook voor veiligere wijken. COO Tijs van Driel: ,,We verbeteren constant op alle niveaus de service voor de consument en daarom voorzien we alle voertuigen van telematica. Samen met de chauffeurs kunnen we zo heel gericht de feedback doornemen voor betere rijveiligheid. Deze extra functionaliteit in de busjes is iets om trots op te zijn.”

Lees ook: Bezorging 3.0: Holy Moly Pizza bakt online bestelde pizza’s voor de deur

Samenwerking met Vattenfall

Trots is Van Driel op de bijbehorende samenwerking met Vattenfall. ,,Duurzaamheid is bij uitstek een gebied waarop je de handen ineen moet slaan. Daarom zijn we blij dat Vattenfall volop investeert in laadpleinen bij onze distributiecentra.”

Inmiddels heeft Vattenfall het laadplein van het Utrechtse distributiecentrum opgeleverd. Later dit jaar volgt het distributiecentrum in Amsterdam, waarna Red je Pakketje elektrisch bezorgt in zowel Noord-, Zuid- en Midden-Nederland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws