Nieuws Innovatie

Google spijkert Haagse bedrijven bij

Medewerkers van internetgigant Google gaan het Haagse bedrijfsleven lesgeven over het wereldwijde web. Op 13 en 14 juni verzorgt het bedrijf in de Fokker Terminal in de Binckhorst een Digitale Werkplaats, waar ondernemers worden bijgespijkerd over online zaken doen.

Marlou Seijdel 12 mei 2016

Digitale Werkplaats Google

Haagse zelfstandigen, zoals eigenaren van winkels en restaurants, kunnen twee dagen lang gratis workshops volgen van Google-deskundigen. Die gaan onder meer over het vergroten van de naamsbekendheid, het meten hoe potentiële klanten gebruikmaken van websites en het vinden van financiering op internet.

Online zakendoenPim van der Feltz, directeur van Google Benelux: "Van onze professionals leren ondernemers over online zakendoen. De centrale vraag luidt 'hoe kun je als ondernemer door middel van internet je business laten groeien?' Vrijwel álle ondernemers realiseren zich wel dat ze iets met het internet moeten, maar weten niet precies wat. Op de Digitale Werkplaats leren zelfstandigen concreet hoe ze moeten beginnen én hoe ze het kunnen volhouden," aldus Van der Feltz.

EindhovenDen Haag is niet de eerste plek in Nederland waar Google neerstrijkt voor scholing over de internetmogelijkheden. Eerder al werd een Digitale Werkplaats georganiseerd in Eindhoven, Nijmegen, Groningen, Hilversum en Rotterdam. Google wil tienduizenden zzp'ers en kleine ondernemers tot eind dit jaar op weg helpen. Het doet dit in samenwerking met de onafhankelijke en private kredietverstrekker Qredits.