Nieuws Groei

App tegen slaapproblemen Shleep haalt 1,4 miljoen euro groeigeld op

Slaap-app Shleep, ontwikkeld door neurowetenschapper Els van der Helm en Jöran Albers, heeft onlangs een kapitaalinjectie van 1,4 miljoen euro gekregen. Wat betekent dat voor de plannen van Shleep?

Redactie De Ondernemer / MVO 20 augustus 2019

Founders Shleep 1 1

Bijna een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblemen. Dat blijkt uit recente CBS-cijfers. Van de mensen die slecht slapen zegt zeker 40 procent dat ze hierdoor niet kunnen functioneren op werk.

Onder die mensen zijn talloze ondernemers te vinden. Deze werkenden melden zich niet ziek omdat ze eigen baas zijn. Kortom, er moet brood op de plank komen.

Slaap-app Shleep heeft naar eigen zeggen de oplossing voor slapeloze nachten. Twee jaar geleden richtte Van der Helm een platform op, dat mensen die slecht slapen digitaal bij staat. ,,Onderzoek toont aan dat slaaptekort een belangrijke factor is voor het risico op een burn-out", zegt ze. Een slaaptekort dwarsboomt volgens haar tevens de creativiteit en het vermogen om tot snelle oplossingen te komen.

Het platform adviseert niet alleen hoe je beter slaapt, maar ook wat je moet doen om sneller in dromenland te belanden. Via de app kunnen gebruikers een-op-een vragen stellen aan slaapexperts.

Meer kapitaal

Voor het verder opschalen van de slaap-app was kapitaal meer nodig. Deze week werd een investering afgerond, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend. Het geld is afkomstig van een consortium van onder meer Global Founders Capital en Health Innovations. De eerste geldschieter investeerde afgelopen jaren ook in onder andere Slack, HelloFresh en Zalando. Het geld wordt ingezet om de slaap-app verder te ontwikkelen. ,,Dit zal ons in staat stellen om ons platform veel sneller op te schalen'', zegt operationeel directeur Jöran Albers. Ook wil het bedrijf komende tijd nieuwe mensen aantrekken.

Van der Helm was onlangs te gast bij de podcast van De Ondernemer in Hilversum. Daarin vertelt de neurowetenschapper over haar fascinatie voor slaap. Ook gaat ze in op de schade die het slaaptekort onder werknemers berokkent.

,,Zelf slaap ik 8 uur per nacht", zegt Van der Helm over haar slaapritme. ,,Ik zorg dat ik geen late afspraken heb, mijn slaap krijgt de prioriteit."

Luister deze podcast ook op:

spotify 3apple podcasts logocastboxacastovercast podcastcastro wordmark