Nieuws Groei

WeTransfer-baas Bas Beerens investeert in dit prijswinnende snackmerk

Producent van gezonde en suikervrije snacks voor kinderen Lolo’s heeft de finale van de eerste internationale editie van startup-wedstrijd Present Your Startup gewonnen. Bas Beerens (WeTransfer), voorafgaand hoofdgast bij nlgroeit-event Haarlem Groeit, zegde meteen een investering in Lolo’s toe. Het Caribische Ching, een applicatie voor beveiligde creditcardbetalingen via de smartphone, won de publieksprijs.

De Ondernemer 29 november 2018

Lolos Bas Beerens We Transfer

“We staan aan het begin van iets moois, echt te gek dat we hebben gewonnen”, zegt Lysanne Denneboom van Lolo’s. “Het is nu tijd om verder te bouwen aan ons bedrijf, en echt iets te doen aan de voeding en toekomst van onze kinderen.”

“Er is sprake van ‘noodzaak’: ouders schreeuwen om producten waar geen suiker in zit”, verklaart jurylid Bas Beerens, oprichter van WeTransfer, de winst van Lolo’s. “Het mooie aan Lolo’s is dat het bedrijf ontzettend schaalbaar is. Om de volledige potentie te kunnen waarmaken, hebben ze uiteraard partners nodig. Ik geloof dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan en wil daar als investeerder graag onderdeel van uitmaken.”

Lees ook: Zo stelt WeTransfer-oprichter Bas Beerens zich op als baas

Beursgang WeTransfer

Beerens was ook een van de sprekers tijdens Haarlem Groeit, een event voor groeiondernemers van nlgroeit voorafgaand aan de finale. Nlgroeit-voorzitter Kees de Jong interviewde Beerens, die er geen geheim van maakte dat een beursgang wat hem betreft aanstaande is. “De startupfase vond ik geweldig, maar ik ben ook heel moe geweest. Verbreding van onze diensten en de beursgang zijn nu de ambitie.” Beerens, die vanuit zijn communicatiebureau WeTransfer opzette, is naar eigen zeggen nog steeds een “pixelneuker”. “De flow, het product moet super zijn. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Verder probeer ik mijn medewerkers te inspireren.”

De Jong interviewde ook Lydia Zoetman (Jopen Bier), die in 1994 samen met haar het inmiddels bekende biermerk startte. Op dit moment produceert Jopen zo’n 40 hectoliter bier. In 2025 moet dit 90 hectoliter zijn. “De markt van speciaalbier groeit jaarlijks met 18 procent; wij met 25 procent. De beoogde groei hoort bij het ondernemerspaar. “We zijn ondernemers pur sang.” Hoe we zo snel groeien? Storytelling is heel belangrijk. Komende jaren willen we elk jaar een nieuwe kerk betrekken. Dat zal de naamsbekendheid van ons merk vergroten.”

Lees ook: De slimme ondernemerstrucs van WeTransfer-baas Bas Beerens

Exclusieve joint venture

Oprichtster van Present Your Startup Valerie Vallenduuk maakte gisteren eveneens bekend dat ze samen met betrokken investeerders een exclusieve joint venture opzet ter waarde van 350.000. “De intentie is om in de toekomst vanuit deze joint venture te gaan investeren in aantrekkelijke startups. Op basis van onze ervaringen van de afgelopen vijf jaar kunnen we een goede inschatting maken van de potentie van startups, die we als investeerders ook willen gaan coachen. Door het met een groep investeerders te doen, kunnen we de kennis en ervaring van startups en investeerders goed matchen.”