Nieuws Groei

'Supersnelle bezorger Gorillas wil honderden miljoenen dollars ophalen'

Bezorgdienst Gorillas wil honderden miljoenen dollars ophalen in een nieuwe investeringsronde. Daarmee zou de waarde van het bedrijf uit kunnen komen op zo'n 6 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Gorillas, van oorsprong Duits en sinds vorig jaar ook actief in Nederland, belooft binnen 10 minuten boodschappen te bezorgen.

REDACTIE/ANP 10 mei 2021

Gorillas bezorgdienst investeringsronde miljoenen unicorn startup

Gorillas wil honderden miljoenen dollars ophalen in een nieuwe investeringsronde. Foto: Gorillas

Volgens de bronnen wil Gorillas meer dan 500 miljoen dollar van investeerders krijgen. Het is niet bekend wat de onderneming met dit bedrag zou willen. Gorillas zelf noemt berichten over een nieuwe investeringsronde overigens "speculatie". De bezorgdienst sloot enkele weken geleden een andere investeringsronde af. Toen haalde Gorillas bijna 300 miljoen dollar op, waarmee het de status van 'unicorn' kreeg. Dat staat symbool voor bedrijven met een waarde boven de 1 miljard dollar.

Lees ook: Boodschappen binnen 10 minuten in huis: Gorillas schudt bezorgmarkt op met flitsservice

Ruim tweeduizend essentiële producten en binnen 10 minuten in huis

Steeds meer ondernemingen springen in op de bezorgtrend. Door de coronacrisis bestellen veel meer mensen niet alleen hun lunch en diner bij bezorgapps, ook de boodschappen worden vanwege het mijden van supermarkten vaker online gedaan en aan huis bezorgd. Investeerders denken dat de coronapandemie winkelen blijvend heeft veranderd.

Gorillas, afkomstig uit Berlijn, werd opgericht door Kağan Sümer. Binnen een jaar na oprichting heeft het bedrijf vestigingen geopend in meer dan twaalf Europese steden. In korte tijd heeft Gorillas zich ook over Nederland verspreid. Bewoners van de binnenstad van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en sinds eind maart ook van Leiden kunnen gebruik maken van de app. Hierin vind je ruim tweeduizend essentiële producten die binnen tien minuten bij je bezorgd worden voor een bedrag van 1,80 euro.

Lees ook: Met miljoenen aan groeikapitaal wil bezorgsuper Gorillas concurrentie aftroeven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws