Nieuws Groei

Eerlijke boekingssite Moonback nu ook in Amsterdam en Rotterdam

Het gaat maar door met Moonback van Niels Meijssen. Na een succesvolle lancering in september 2021 verovert de eerlijke boekingssite Nederland. Voor Moonback is de coronapandemie een voordeel. Toeristen blijven dichter bij huis en boeken vaker een stadstrip in eigen land, zo blijkt uit eigen onderzoek.

Van onze redactie 2 februari 2022

Moonback rotterdam meijssen

Rotterdam is nieuw in het aanbod van Moonback. De stad wordt steeds geliefder bij toeristen. Foto: Max Kneefel.

Citytrips blijven ongekend populair onder Nederlanders blijkt uit onderzoek van boekingssite Moonback. Ondanks de versoepelde maatregelen blijven mensen toch iets dichter bij huis dan voorheen. Daarom richt het Nederlandse Moonback zich op dit moment op het aanbieden van accommodaties in steden dichtbij huis. Amsterdam is met de eerste 25 hotels die zijn aangesloten de nieuwste aanwinst. Eerder werd al Rotterdam, de thuisstad van Moonback, toegevoegd. Het aanbod op de boekingssite groeit dit jaar verder.

Dichtbij huis met eigen partner

Uit onderzoek van Moonback onder meer dan duizend personen blijkt dat reizigers gemiddeld één à twee keer per jaar op citytrip gaan. Maar liefst 10% van de ondervraagden gaat zelfs vier keer of vaker per jaar op pad. Het voornaamste doel van zo’n korte trip is cultuur opsnuiven en romantische tijd met de partner doorbrengen. Ze zijn het meest op zoek naar unieke boutique hotels of juist een luxe suite met jacuzzi, blijkt uit data van Moonback.

De partner staat overigens met stip op één als favoriete reisgenoot voor een stedentrip, gevolgd door vrienden. Mede dankzij corona blijven de citytrippers wel graag dichterbij huis dan voorheen, iets waar Moonback op inspeelt door zich eerst te richten op bestemmingen in steden in Nederland en België. In de loop van dit jaar voegt Moonback meer steden toe.

Voor ceo (en expertblogger bij De Ondernemer) Niels Meijssen is Rotterdam de thuishaven. Foto: Max Kneefel.

Win-win voor reizigers en ondernemers

Bij Moonback vinden ze het maar wat fijn dat ook de hoofdstad op de de boekingssite te vinden is. Ceo Niels Meijssen: ,,Amsterdam behoort internationaal tot de populairste steden om te bezoeken, ook voor Nederlanders, en is daarom een must-have op Moonback. De stad is voor veel mensen een magneet als het gaat om cultuur, sfeer en historie.”

Nico Evers, general manager van Hotel Jakarta in Amsterdam en vicevoorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam, verwelkomt Moonback met open armen: ,,Met Moonback komt er een reserveringsplatform bij dat op een eerlijke manier omgaat met alle stakeholders: eerlijke informatie voor de gast, eerlijke commissie voor de hotelier en een eerlijk verdienmodel voor het platform zelf. Wij kijken ernaar uit om gezamenlijk de respectvolle bezoeker in Amsterdam te mogen ontvangen.”

Lees ook: Niels Meijssen zet plan door: er komt alternatief voor Booking.com

De voorgeschiedenis: Beterboeken

In mei 2020 ging Moonback van start onder de naam Beterboeken na een LinkedIn-bericht van Niels Meijssen over een boekingsplatform. Een bericht dat door meer dan 2,5 miljoen mensen werd bekeken. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? Niet alleen Niels vond dit een schandalig gegeven. Hij werd overladen met reacties en steunbetuigingen. In het najaar van 2020 werd door het team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne en werd er gestart met de ontwikkeling van de boekingssite. Sinds september 2021 is de hotelboekingssite live.

Lees ook: Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar: Niels Meijssen (Beterboeken/Moonback)

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws