Aangeboden door Brookz

Branded Content Groei

Regionale Overname Dagen: ideaal startpunt voor ondernemers met groei-ambitie

Je marktaandeel vergroten? Nieuwe producten of diensten toevoegen? Een stap naar het buitenland maken? Er zijn tal van redenen om een ander bedrijf over te nemen. Voorkom kostbare fouten en leer van andere ondernemers en ervaringsdeskundigen tijdens de Regionale Overname Dagen van Brookz. Speciaal georganiseerd voor ondernemers met groei-ambitie.

Esmee Weerden 9 juli 2023

ROD 2 Boek Groeien door overname groot

Regionale Overname Dagen: ideaal startpunt voor ondernemers met groei-ambitie. Foto: Brookz

tracking pixel

Een bedrijf overnemen of (gedeeltelijk) verkopen is geen dagelijkse kost voor veel ondernemers, maar zeer relevant als je wilt groeien met je bedrijf. ,,Een middag met collega-ondernemers hierover praten en te leren van hun ervaringen is zeer waardevol. Een minimale investering met een maximaal rendement”, vertelt Peter Rikhof, oprichter van Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. ,,Tijdens de Regionale Overname Dagen in september trekken we het land in en zoomen we specifiek in op groei door overname en de strategische keuzes die daarbij komen kijken.”

De Brookz Regionale Overname Dagen, exclusief voor ondernemers met een groei-ambitie, vinden plaats op 5 september 2023 in Rotterdam, 12 september 2023 in Den Bosch en 14 september 2023 in Apeldoorn. Bestel hier je tickets en ontvang gratis het boek Groeien door overname.

Funda van de overnamemarkt

Brookz is met ruim 1.200 aangeboden bedrijven en 50.000 gebruikers het grootste overnameplatform van Nederland. Elke week worden er tussen de 30 en 40 nieuwe bedrijven op Brookz geplaatst. Daarvan wordt de helft binnen 6 maanden verkocht. Rikhof: ,,De meeste contacten verlopen in eerste instantie online. In aanvulling daarop organiseren we sinds de oprichting van Brookz ook live evenementen, zoals de Nationale Overname Dag en het Fusie & Overname Jaarcongres. Ondernemers vinden het prettig om elkaar fysiek te ontmoeten en te netwerken.”

“Ondernemers vinden het prettig om elkaar fysiek te ontmoeten en te netwerken”

Peter Rikhof, Brookz

Laagdrempelig

Met de Regionale Overname Dagen wil Brookz ondernemers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de wereld van fusie en overname. Rikhof: ,,Het is belangrijk om bij grote strategische beslissingen zelf de regie te houden en dan is een zorgvuldige voorbereiding cruciaal. Ga je bijvoorbeeld voor een pre-exit door in etappes je onderneming van de hand te doen, zodat je zelf bij kunt dragen aan de groei naar een volgend niveau? Of ambieer je om de grootste partij in jouw branche te worden en past buy en build beter bij de fase waarin je bedrijf zit? In de verschillende presentaties zullen twee ondernemers samen met hun adviseurs uitgebreid ingaan op de strategische groeikeuzes die zij hebben gemaakt. Welke hobbels zijn ze tegengekomen en wat hebben ze ervan geleerd?”

“Het slechtste wat je kunt doen is ‘zomaar’ een bedrijf overnemen”

Peter Rikhof, Brookz

Tipje van de sluier

De meeste ondernemers weten precies waarom ze zijn begonnen met hun bedrijf, maar denken onvoldoende na over hoe ze na 10 jaar verder willen. Laat staan dat ze een plan hebben voor hoe ze afscheid gaan nemen. Rikhof: ,,Het slechtste wat je kunt doen is ‘zomaar’ een bedrijf overnemen of verkopen. Bijvoorbeeld omdat een bedrijf of koper toevallig op je pad komt. Voordat je het weet word je een proces ingezogen dat veel tijd en aandacht kost en tot een nieuwe situatie leidt waar je helemaal niet goed over nagedacht hebt. Daarom is het fijn om ervaringen van collega-ondernemers te horen die al een keer een overname- of verkooptraject hebben doorlopen. Want één ding is zeker: dat afscheid zal er ooit een keer van komen.”

De Brookz Regionale Overname Dagen, exclusief voor ondernemers met een groei-ambitie, vinden plaats op 5 september 2023 in Rotterdam, 12 september 2023 in Den Bosch en 14 september 2023 in Apeldoorn. Bestel hier je tickets en ontvang gratis het boek Groeien door overname van Peter Rikhof en Floyd Plettenberg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws