Nieuws Groei

Brouwerij Bierfabriek groeit ferm met investering in Rotterdamse Stadshaven Brouwerij

Rotterdam heeft er een stadsbrouwerij bij en geen kleintje ook. Stadshaven Brouwerij is namelijk begonnen met het brouwen van 20.000 hectoliter (2 miljoen liter) craftbier per jaar voor in de fles, blik en fust. Er was een investering van ongeveer 7 miljoen mee gemoeid door brouwerij Bierfabriek.

Redactie 18 februari 2021

Harm van Deuren oprichter van Bierfabriek en Stadshaven Brouwerij

Het fruit wordt als subtiele verrijking verwerkt in een nieuwe craftbierenlijn die is geïnspireerd op de historie van de Rotterdam Fruit Port, ooit Europa’s grootste fruithaven en gelegen aan de Merwehaven. Op de foto draagt Harm van Deuren (m) een kratje fruit met rechts van hem meesterbrouwer Wesley Aarse. Foto: Arnaud Roelofsz

De Stadshaven Brouwerij, gehuisvest in een oude gerenoveerde fruitloods met een dak van zonnepanelen aan de Rotterdamse Merwehaven, is een initiatief van Harm van Deuren. Hij is de ondernemer achter Bierfabriek dat met Stadshaven Brouwerij de vierde brouwerij annex horecazaak in Nederland opent. Eerder begon Van Deuren in Amsterdam, Almere en Delft.

Lees ook: Peer Swinkels (Bavaria) over coronacrisis: 'Heftige storm'

,,We realiseren met Stadshaven Brouwerij in een sneltreinvaart een omvangrijke craftbierbrouwerij waar normaal gesproken een aantal decennia over gedaan wordt”, aldus Van Deuren, die verder via Horecabier.nl ook nog eens actief is op de Nederlandse biermarkt. ,,Met de Stadshaven Brouwerij scharen we ons vanuit het niets in de top 3 van onafhankelijke craftbierbrouwerijen in Nederland, echt waanzinnig. Met brouwketels van vierduizend liter en opslagtanks tot 12.000 liter is onze meesterbrouwer gestart met brouwen.”

Onderscheidend brouwerijconcept in Rotterdamse haven

Initiatiefnemers van de Stadshaven Brouwerij, waaronder Van Deuren, zijn een groep bierexperts met decennia aan ervaring met diverse horeca- en bierconcepten. Zo is oud-directeur van InBev en United Dutch Breweries Reinier Schipper een van de investeerders. De brouwerij in het voormalige havengebied is toegankelijk voor het publiek. Zo worden er rondleidingen en bierproeverijen verzorgd. In hetzelfde karakteristieke pand bevindt zich Stadshaven Brouwerij’surban-trendy horecaconcept waar de consument met uitzicht op de brouwketels kan genieten van een uitgebreide menukaart.

Bierfabriek groeit uit tot toonaangevende brouwerij

Bierfabriek investeert 7 miljoen euro in de Rotterdamse brouwerij. Volgens het bedrijf ontwikkelt ze zich hierdoor van een kleine horecaonderneming “naar een toonaangevende bierbrouwerij met vier eigen horecalocaties”.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.