Nieuws Groei

Plekky bewijst na Dragons' Den dat slapeloze nacht Shawn Harris onnodig was

Dragons’ Den-investeerder Shawn Harris vertelde eerlijk 'een slapeloze nacht' over te hebben gehouden aan het mondelinge akkoord met Tom Remy (21) en Casper Noordhuizen (23). De oprichters van Plekky, dat onbenutte bedrijfsruimtes als flexwerkplek aan andere ondernemers aanbiedt, konden tijdens hun pitch bij Dragons’ Den namelijk geen cijfers overleggen, maar slechts een plan.

Robbert Daalder 11 juni 2021

Plekky dragons den shawn harris tom remy slapeloze nacht

Tevreden gezichten bij Casper Noordhuizen (links), Tom Remy en Shawn Harris na het ondertekenen van de Dragons' Den-deal. Foto: Plekky.

Shawn Harris sloeg tijdens de tv-uitzending aan op het ondernemersverhaal van Plekky, verviel vervolgens in twijfel wegens de prilheid van de onderneming, maar liet zich daarna positief verrassen door de daadkracht. De handtekeningen staan inmiddels onder de deal die 100.000 euro waard is.

In een eerder interview met De Ondernemer vertelde Harris dat Remy en Noordhuizen haar over de streep trokken door een ‘niet te volbrengen opdracht’ succesvol uit te voeren. Ze wilde precies weten wat de regels zijn wanneer je als ondernemer je eigen bedrijfsruimte aan andere ondernemers verhuurt.

,,Dat zou je kunnen zien als onderverhuren en hier in Nederland zijn er nogal veel grijze gebieden als het gaat om regelgeving”, zei ze daarover. ,,Tom en Casper kwamen binnen een week terug met alle antwoorden. Ze waren bij de grootste advocatenkantoren in Amsterdam langs geweest waar ze gratis advies kregen. Daar hebben ze mij ontzettend mee verrast.”

Dragons' Den-investeerder Harris 'met zo weinig mogelijk middelen' verrast

Er verschijnt een tevreden lach op het gezicht van Remy wanneer hij aan deze ‘test’ wordt herinnerd. ,,Lang niet alle deals uit Dragons’ Den worden ook daadwerkelijk beklonken. Die slapeloze nacht van Shawn was voor ons een bevestiging dat we nog iets te bewijzen hadden. Omdat we nog jong en onervaren zijn, zien Casper en ik het als een uitdaging om met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk te bereiken. En op die manier zijn we dan ook met de opdracht van Shawn aan de slag gegaan. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en kwamen uiteindelijk via ons eigen netwerk bij de beste advocaten uit.”

Lees ook: Derde seizoen Dragons' Den: de succesverhalen van 2021

Een flinke portie lef, het volste vertrouwen in eigen kunnen en het geloof in de potentie van Plekky hebben het tweetal een goede start gebracht. Het vervolg belooft eveneens veel goeds, aangezien Remy vertelt dat het proces richting de lancering van het platform heel ‘natuurlijk’ aanvoelt.

,,Casper is een alleskunner op het gebied van websites bouwen en dat heeft hij in korte tijd dan ook gedaan. De ontwikkeling van het platform zit in de eindfase en we zijn nu druk bezig met het benaderen van bedrijven die flexplekken beschikbaar willen stellen. Het is de bedoeling dat we aan het einde van deze maand een pilot starten waarin veertig bedrijven uit Amsterdam en Rotterdam hun plekken aanbieden.”

"Shawn laat ons zien dat alles mogelijk is en dat is een fijne bevestiging. Het is onze bedoeling om binnen twee jaar uit te breiden naar het buitenland"

Tom Remy, medeoprichter Plekky

Inkomsten via Plekky als compensatie voor maandelijkse lasten

De oprichters achter de startup merken echter dat veel bedrijven de boot afhouden wanneer zij door Plekky benaderd worden en de teller van het aantal deelnemende partijen staat dan ook nog op vijftien. Hoge kosten en huurcontracten zijn volgens Remy de associaties die al snel met hun concept gemaakt worden. Komt dit nog wel goed? ,,Zeker wel! Ik vergelijk deze eerste fase met die van Airbnb. Toen zij net begonnen, vond ook iedereen het raar om je huis te verhuren aan wildvreemde mensen. Eigenlijk is dit precies hetzelfde, maar dan met een stukje van kantoor. Haal je bijvoorbeeld een startup in huis, dan zou het zomaar eens kunnen dat je je netwerk ermee verrijkt. Daarnaast levert het natuurlijk ook wat op. Men moet zich ervan bewust worden dat je met een simpel bureau of een exclusieve vergaderruimte een mooie compensatie voor je maandelijkse lasten scoort.”

Aan het aantal huurders van de flexplekken zal het in ieder geval niet liggen aangezien Plekky inmiddels al 250 aanmeldingen heeft ontvangen. Remy benadrukt meerdere keren dat er een wereldwijde transitie gaande is. De behoefte aan hybride werken neemt toe en daar willen hij en zijn compagnon op inspelen. Ze willen de maatschappij leuker maken. Stop met het bouwen van nieuwe flexkantoren, kom bij elkaar en benut de vaak prachtige ruimtes die er al zijn, luidt het credo.

Een preview van het platform dat Plekky te bieden heeft. Foto: Plekky

Lees ook: Afgekraakt in Dragons' Den: frisdrankproducent Leppa weet hoe dat voelt

Optimaal renderen met de aanwezigheid van investeerder Shawn Harris

Zoals gezegd valt er nog een flinke berg werk te verzetten en dat terwijl de jongens hun studie allebei nog moeten afronden. Je zou dus verwachten dat de hulp van Harris meer dan welkom is, maar de werkelijkheid leert anders. Enkel de aanwezigheid van de Amerikaanse investeerder lijkt namelijk al genoeg te zijn om Remy en Noordhuizen optimaal te laten renderen. ,,Met iemand als Shawn in huis, neem je geen afwachtende houding aan. Niet dat we dat anders wel doen, maar alles gebeurt nóg gestructureerder. Het verantwoordelijkheidsgevoel is groter en dat zorgt ervoor dat we automatisch aan haar verwachtingspatroon voldoen. Wat ze ons wel heeft geleerd, is groot durven denken. Zij laat ons zien dat alles mogelijk is en dat is een fijne bevestiging. Het is onze bedoeling om binnen twee jaar uit te breiden naar het buitenland.”

Tekst gaat verder onder teamfoto Dragons' Den. Foto: Annemieke v/d Togt

In Dragons’ Den krijgen startups en scale-ups die op zoek zijn naar een investeerder, de kans hun bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen. Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen zijn samen goed voor zo’n 1 miljard euro en investeren met eigen geld in bedrijven die zich in het tv-programma presenteren.

De afleveringen van Dragons’ Den zijn terug te kijken NPO Start. Hier vind je een overzicht van de Dragons' Den-deelnemers van het seizoen 2021.

Lees ook: Champagne op kantoor Nikkie Plessen: Dragons' Den-deal met vitamineleverancier Viteezy

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws