Podcast Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

De Ondernemer Droomstart conceptbeeld 1 1

Foto: Jasper Gilsing.

Van onze redactie 15 maart 2022

De helft van de Nederlanders wíl dus wel ondernemen, maar doet het niet. De één vindt de financiële onzekerheid te groot, de ander weet niet of de wereld wel zit te wachten op zijn of haar idee. Des te fijner zal het zijn als je direct te horen krijgt of jouw plan echt zo exceptioneel is als dat jij dacht, van experts en ondernemers uit de praktijk. En dat je door hen gelijk op weg wordt geholpen als jouw idee goed genoeg is. Precies dat, is de podcastserie Droomstart.

Uit ruim honderd aanmeldingen zijn elf ondernemers in de dop geselecteerd, die hun gouden business-idee beoordeeld krijgen door een vakkundige jury. De vier beste pitchers winnen die felbegeerde Droomstart en gaan samen met een startupmentor aan de slag met hun eigen bedrijf. Onderweg staat de podcastmicrofoon open en hoor jij welke lessen deze ondernemers leren op hun weg naar succes, maar ook welke valkuilen vakkundig worden vermeden. En zijn de ondernemers klaar voor funding? Dan zit jij als luisteraar op de eerste rij.

Wat ga je horen in Droomstart?

In aflevering 1 komen de eerste drie gouden business-ideeën voorbij. De traditionele uitvaartbranche wordt opgeschud met een hemelbestormend idee. ,,Zie het als Booking.com, maar dan voor de laatste reis.” Paardrijden zal nooit meer hetzelfde zijn dankzij een ambachtelijke vinding en een ingenieus spaar- en belegplan moet werknemers meer financiële zekerheid gaan geven. Welk idee overtuigt de jury het meest?

KIES HIER JE FAVORIETE PODCASTAPP OM DROOMSTART TE BELUISTEREN:


Luister via Spotify
Luister via Apple Podcasts
Luister via Google Podcasts

Wie ga je horen in Droomstart?

De jury die de pitches beoordeelt, wordt voorgezeten door Niels Meijssen. Onder aanvoering van de oprichter van bookingsplatform Moonback én voormalig Meest Inspirerende Ondernemer, worden de deelnemers van Droomstart over hun business-idee aan de tand gevoeld.

Ilyaz Nasrullah is eveneens te horen in de jury. Hij is startup-strateeg en columnist bij Trouw. Gijs Dalen Meurs, bedenker en oprichter van sharefundingplatform Eyevestor, is het derde jurylid. Gerard van den Broek, directeur van De Ondernemer, maakt de vierkoppige jury compleet.

Maar daar blijft het niet bij. Meijssen hoor je later in de serie terug als de vier winnende deelnemers met hem tussentijds evalueren over het ondernemerschap. Welke lessen hebben de ondernemers geleerd en waar zijn ze tegenaan gelopen? Nasrullah is daarnaast één van de vier mentoren. Samen met reisondernemer Elske Doets, startup- en innovatie-ondernemer Esther Gons en startupexpert Johan Langendoen, begeleidt hij de deelnemers en worden ze van advies voorzien. Mochten de deelnemers richting funding gaan, dan wordt Dalen Meurs erbij betrokken.

Lees ook: Startup-expert Niels Meijssen: 'Wees trots op het probleem dat je oplost, niet op je product'

Waar en wanneer is Droomstart te beluisteren?

Ben jij benieuwd geworden naar de andere deelnemers en wil je weten welke ondernemerslessen jij kan opsteken van deze podcast? De trailer en de eerste aflevering van Droomstart zijn vanaf dinsdag 15 maart te beluisteren via de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcasts. Daarna volgt elf weken lang elke week een nieuwe aflevering. De presentatie is in handen van Fabienne de Vries. Volg Droomstart en mis niets van deze unieke ondernemersreis!

Droomstart is een productie van De Ondernemer en podcastbureau AS WE SPEAK.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details
Aandachtstrekkers

Nieuwsbrief net zo spannend als een Netflix-trailer? Zo pak je dat aan

Nieuwsbrieven saai, vervelend en onaantrekkelijk? Onzin. Een digitale nieuwsupdate hoeft alles behalve een spam-waardig moetje te zijn waar je als ondernemer niet onderuit komt. Au contraire: jouw nieuwsbrief kan net zo'n must see-item zijn als een trailer voor de nieuwste Netflix-hit. Hoe? Aandachtstrekkers Michel Ariëns en Patrick Wessels scheppen licht in de duisternis.

Details