Podcast Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

De Ondernemer Droomstart conceptbeeld 1 1

Foto: Jasper Gilsing.

Van onze redactie 15 maart 2022

De helft van de Nederlanders wíl dus wel ondernemen, maar doet het niet. De één vindt de financiële onzekerheid te groot, de ander weet niet of de wereld wel zit te wachten op zijn of haar idee. Des te fijner zal het zijn als je direct te horen krijgt of jouw plan echt zo exceptioneel is als dat jij dacht, van experts en ondernemers uit de praktijk. En dat je door hen gelijk op weg wordt geholpen als jouw idee goed genoeg is. Precies dat, is de podcastserie Droomstart.

Uit ruim honderd aanmeldingen zijn elf ondernemers in de dop geselecteerd, die hun gouden business-idee beoordeeld krijgen door een vakkundige jury. De vier beste pitchers winnen die felbegeerde Droomstart en gaan samen met een startupmentor aan de slag met hun eigen bedrijf. Onderweg staat de podcastmicrofoon open en hoor jij welke lessen deze ondernemers leren op hun weg naar succes, maar ook welke valkuilen vakkundig worden vermeden. En zijn de ondernemers klaar voor funding? Dan zit jij als luisteraar op de eerste rij.

Wat ga je horen in Droomstart?

In aflevering 1 komen de eerste drie gouden business-ideeën voorbij. De traditionele uitvaartbranche wordt opgeschud met een hemelbestormend idee. ,,Zie het als Booking.com, maar dan voor de laatste reis.” Paardrijden zal nooit meer hetzelfde zijn dankzij een ambachtelijke vinding en een ingenieus spaar- en belegplan moet werknemers meer financiële zekerheid gaan geven. Welk idee overtuigt de jury het meest?

KIES HIER JE FAVORIETE PODCASTAPP OM DROOMSTART TE BELUISTEREN:


Luister via Spotify
Luister via Apple Podcasts
Luister via Google Podcasts

Wie ga je horen in Droomstart?

De jury die de pitches beoordeelt, wordt voorgezeten door Niels Meijssen. Onder aanvoering van de oprichter van bookingsplatform Moonback én voormalig Meest Inspirerende Ondernemer, worden de deelnemers van Droomstart over hun business-idee aan de tand gevoeld.

Ilyaz Nasrullah is eveneens te horen in de jury. Hij is startup-strateeg en columnist bij Trouw. Gijs Dalen Meurs, bedenker en oprichter van sharefundingplatform Eyevestor, is het derde jurylid. Gerard van den Broek, directeur van De Ondernemer, maakt de vierkoppige jury compleet.

Maar daar blijft het niet bij. Meijssen hoor je later in de serie terug als de vier winnende deelnemers met hem tussentijds evalueren over het ondernemerschap. Welke lessen hebben de ondernemers geleerd en waar zijn ze tegenaan gelopen? Nasrullah is daarnaast één van de vier mentoren. Samen met reisondernemer Elske Doets, startup- en innovatie-ondernemer Esther Gons en startupexpert Johan Langendoen, begeleidt hij de deelnemers en worden ze van advies voorzien. Mochten de deelnemers richting funding gaan, dan wordt Dalen Meurs erbij betrokken.

Lees ook: Startup-expert Niels Meijssen: 'Wees trots op het probleem dat je oplost, niet op je product'

Waar en wanneer is Droomstart te beluisteren?

Ben jij benieuwd geworden naar de andere deelnemers en wil je weten welke ondernemerslessen jij kan opsteken van deze podcast? De trailer en de eerste aflevering van Droomstart zijn vanaf dinsdag 15 maart te beluisteren via de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcasts. Daarna volgt elf weken lang elke week een nieuwe aflevering. De presentatie is in handen van Fabienne de Vries. Volg Droomstart en mis niets van deze unieke ondernemersreis!

Droomstart is een productie van De Ondernemer en podcastbureau AS WE SPEAK.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Zo Genaamde Podcast

Verbinding als kracht: hoe de naam 'Univé' te herleiden is naar een boer in het jaar 1794

Bijna elke Nederlander kent de naam 'Univé verzekeringen'. De oorsprong van de naam zal echter bij veel minder mensen bekend zijn. De hoogste tijd voor naamexpert Floris Hülsmann om op zoek te gaan naar de betekenis van deze merknaam. Te gast in De Zo Genaamde Podcast is Ron Bavelaar om het verhaal achter de naam te vertellen.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Liefde en business zijn de twee grote pijlers voor succesvol leiderschap Hans van der Kooij (Caesar Groep)

Hans van der Kooij is directeur en oprichter van ICT-dienstverlener Caesar Groep. Hij is te gast in deze Hart voor Zaken, de podcastserie van Cor Hospes over leiderschap. Hoe zorgt hij voor een zo perfect mogelijk werkklimaat? ,,Ik probeer mensen te helpen op hun weg in het leven. Ervoor te zorgen dat ze hier niet komen om te werken, maar om te leven.''

Details
De Jonge Ondernemer

Pauline (17) heeft al een webshop en fysieke kledingwinkel: 'Het is keihard werken'

Pauline Snel doet haar achternaam eer aan. Ze is pas 17, maar runt nu al een succesvolle damesmodewinkel. In de winkelstraat en online. Elily draait als een malle in het pand in hartje Dordrecht en via de drukbezochte webshop. Hoe boks je dat als minderjarig ondernemer voor elkaar en waar loop je tegenaan als 17-jarige bomvol ambitie? Je hoort het in aflevering drie van De Jonge Ondernemer.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Hart voor Zaken

Natasja Naron (Gabriël) over haar missie: 'Als je werkt vanuit liefde kan er geen hiërarchie zijn'

Bij financieel adviesbureau Gabriël bepalen de medewerkers zelf hun salaris en hoeveel dagen ze op vakantie gaan. Daarmee leeft het bedrijf niet alleen extern maar ook intern de missie ‘Genoeg zorgt voor geluk’. Belangrijk die missie, vertelt oprichter Natasja Naron aan gastheer Cor Hospes in de derde aflevering van Hart voor Zaken. Waarom belangrijk? Je hoort het in de podcast.

Details