Nieuws Groei

Fintech-startup BridgeFund haalt 20 miljoen groeigeld op

De Amsterdamse FinTech-startup BridgeFund heeft een investering ter waarde van twintig miljoen euro opgehaald. Het groeikapitaal wordt verstrekt door een Nederlandse family office in combinatie met een uitbreiding van de eigen (bestaande) kredietlijnen. De investering wordt gebruikt om op korte termijn uit te breiden naar het buitenland, om zo ook het klein-mkb over de Nederlandse grens van werkkapitaal te voorzien.

Van onze redactie 5 oktober 2021

Fin Tech startup Bridge Fund groei geld 20 miljoen

BridgeFund-oprichters (v.l.n.r.) Dennis Reherman, Julian van de Steeg en Rutger Quispel. Foto: BridgeFund

Via het in 2018 opgerichte BridgeFund lenen ondernemers met een kapitaaloverschot geld uit aan mede-ondernemers met een financieringsbehoefte, zonder tussenkomst van een bank. BridgeFund verwacht nog dit jaar de grens van honderd miljoen euro aan uitgeleend kapitaal aan het Nederlandse mkb te passeren.

,,Dankzij deze investering én onze slimme technologie kunnen we binnenkort ook het kapitaal van buitenlandse mkb-ondernemers aan het werk zetten”, zegt Julian van de Steeg, oprichter en ceo van BridgeFund. ,,Daarbij is het bedoeling om te beginnen met één land, om vervolgens snel op te schalen en heel Europa te veroveren.”

''Binnen Europa is Nederland na het Verenigd Koninkrijk de grootste markt voor alternatieve financiering. Dit komt mede doordat we als land jarenlang koploper zijn geweest op het gebied van digitale adoptie''

Julian van de Steeg, oprichter en ceo BridgeFund

Alle elementen aanwezig om een Europese uitrol tot een succes te maken

Van de Steeg: ,,Binnen Europa is Nederland na het Verenigd Koninkrijk de grootste markt voor alternatieve financiering. Dit komt mede doordat we als land jarenlang koploper zijn geweest op het gebied van digitale adoptie. Door de coronacrisis halen steeds meer Europese landen deze achterstand versneld in. Dankzij PSD2-wetgeving en het gemak van ons platform liggen daar momenteel ongekende kansen voor ons. Met de jarenlange kennis en expertise van onze nieuwe aandeelhouder, zijn nu alle elementen aanwezig om een Europese uitrol tot een succes te maken.”

Lees ook: Onderzoek BridgeFund: kleinbedrijf optimistischer over toekomst

Platform slaat brug tussen ondernemers die tijdelijk extra geld nodig hebben en investeerders

Online kredietverstrekker BridgeFund biedt een tweezijdig online platform dat een brug slaat tussen ondernemers die tijdelijk extra geld nodig hebben en investeerders die hun vermogen graag in stand houden. Door middel van slimme technologie wordt de financiële data van een onderneming razendsnel en zorgvuldig geanalyseerd om te bepalen hoeveel een ondernemer maximaal verantwoord kan lenen. Bij het bedrijf werken inmiddels vijfenveertig medewerkers.

Lees ook: Beursgang moet Coolblue verder helpen groeien

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws