Nieuws Groei

Oud-Formule 1-coureur Giedo van der Garde stapt in beveiligingsbedrijf Allsetra

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde stapt met zijn investeringsmaatschappij Bookmakers Investments in bij Allsetra, één van de grootste dienstverlenende organisaties op het gebied van diefstalbeveiliging in Nederland. De geboden ondersteuning is niet alleen financieel van aard, maar ook op het gebied van kennis, ervaring en een breed netwerk.

Van onze redactie 1 juli 2022

Giedo van der Garde Allsetra

Giedo van der Garde met Gerben van der Kamp van Allsetra. Foto: Allsetra

Allsetra is vooral bekend van de voertuigvolgsystemen, maar beschikt daarnaast ook over een eigen AlarmServiceCentrale en een recherchebureau, waardoor klanten bij diefstal geholpen worden en eigendommen kunnen worden teruggevonden.

Volgens Gerben van der Kamp, oprichter en directeur van Allsetra, kan het bedrijf met de investering de volgende stap zetten naar internationale groei. ,,De micromobility markt groeit internationaal snel en diefstal van voertuigen en tweewielers is een grote uitdaging. Onze kennis en kunde die we hebben opgebouwd in Nederland blijkt goed overdraagbaar. Dat maakt dat we succesvol de stap kunnen zetten naar de buitenlandse markt om verder te groeien."

Lees ook: Dragons' Den: dit zijn de succesvolle pitches van het afgelopen seizoen

Netwerk in automotive industrie benutten

Van der Garde keek bij de investering vooral naar de schaalbaarheid van het businessmodel, maar ook naar 'het bewezen trackrecord in de lokale markt'. ,,Allsetra is zo’n bedrijf met internationale groeiambities. We zullen Allsetra op meerdere manieren begeleiden en ondersteunen, waaronder ook de inzet van ons eigen netwerk in de automotive industrie.”

Het is niet bekend om welk bedrag de investering gaat. Naast investeringsmaatschappij Bookmakers Investments is Van der Garde ook eigenaar van CRAVT Real Estate, waarmee hij investeert in vastgoed.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws