Nieuws Groei

Groei-explosie EasyToys door piek in verkoop seksspeeltjes

EDC Retail, moederbedrijf van onder meer EasyToys, kende een bijzonder goed jaar. Door de coronacrisis vonden seksspeeltjes gretig aftrek, het bedrijf zag de omzet in het eerste kwartaal met maar liefst 95 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Van onze redactie 1 juni 2021

Easy Toys seks speeltjes omzet stijging coronacrisis EDC retail

Fototekst

EDC Retail boekte het afgelopen jaar een recordomzet van 65 miljoen euro. In 2020 bestelden 444.000 nieuwe klanten erotische artikelen bij het bedrijf. ,,Mensen zijn vorig jaar meer tot rust gekomen en voor velen is sexual wellness een belangrijk thema geworden", verklaart ceo Eric Idema die toename.

EasyToys-ceo Eric Idema.

Lees ook: Met seksspeeltjes de wereld veroverd

Hang naar sekstech lijkt een blijvertje

Vooral de speeltjes waarmee je via een app ook op afstand van elkaar kunt genieten raakten steeds meer in trek. ,,De verkoop van dergelijke speeltjes steeg het afgelopen jaar met 750 procent.” Deze hang naar sekstech lijkt ook dit jaar door te zetten: in dit eerste kwartaal werd al 50 procent omgezet van wat er in 2020 in totaal werd gekocht aan dit soort slimme toys.

De lockdown zorgde volgens Idema voor een opvallende stijging in de verkoop van masturbators, cockringen en buttplugs. Andere producten die vergeleken met de eerste lockdown van vorig jaar nu meer aan populariteit winnen, zijn siermaskers, bondage- en SM-producten. ,,Veel mensen zijn blijkbaar inmiddels op zoek naar meer spanning”, verklaart de CEO.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws