Nieuws Groei

Kabinet maakt 24 miljoen euro vrij voor startups

Er komt in totaal 24 miljoen euro beschikbaar voor startups die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie en medische en watertechnologie, zo maakten demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Wetenschap) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) dinsdagochtend bekend.

De Ondernemer / ANP 23 maart 2021

Startup miljoenen investering

Foto: Shutterstock

Er zijn drie samenwerkingsverbanden van verschillende universiteiten die zich met de thema's bezighouden. Elke groep krijgt acht miljoen euro te besteden. De eerste groep ontwikkelt kunstmatige intelligentie op de gebieden van zorg en veiligheid. De tweede zet zich in voor onder meer betere of minder zware behandelingen en diagnoses. Het derde samenwerkingsverband werkt aan circulair gebruik van water en grondstoffen.

''Het is goed dat universiteiten zich ook in de coronaperiode inzetten om maatschappelijke problemen aan te pakken''

Ingrid van Engelshoven, demissionair minister OC&W

Enkele tientallen nieuwe kennisintensieve bedrijven

In 2019 maakten de ministeries ook 24 miljoen euro vrij voor startups. Dat werd onder meer geïnvesteerd in een bedrijf dat biologische medicijnen tegen trombose maakt.

Van Engelshoven vindt het goed dat universiteiten zich ,,ook in de coronaperiode" inzetten om maatschappelijke problemen aan te pakken. Keijzer denkt dat met deze investering ,,de komende jaren enkele tientallen nieuwe kennisintensieve bedrijven van de grond komen". Ook tijdens deze economische crisis is innovatie op de korte en de lange termijn belangrijk, vindt ze.

Lees ook: Dit is de ontwikkeling die ons startup-ecosysteem doormaakt

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws