Aangeboden door KienhuisHoving

Branded Content Groei

KienhuisHoving en Holtman Notarissen samen sterk in Randstad

KienhuisHoving advocaten en notarissen, één van de bekendere juridische advieskantoren van ons land, is op 1 oktober samengegaan met Holtman Notarissen. KienhuisHoving ziet de notariaatspraktijk uitgebreid met zo’n vijftien professionals.

Theo Loth 6 oktober 2020

Kienhuis Hoving Holtman groep

Van links naar rechts: Frans Jozef van der Vaart, Allard Schuering, Madeleine van der Wal, Eric Poelenije en Ruud Derksen.

Bij KienhuisHoving willen de advocaten en notarissen grenzeloos ondernemen, licht bestuursvoorzitter Frans Jozef van der Vaart toe. ,,We denken niet in hokjes, we adviseren onze cliënten zo breed en proactief mogelijk. Wij zijn daarom erg blij met de samenwerking met Holtman. Wij zitten nu dichter bij onze cliënten in het westen. Daarnaast versterken de specialisten van onze kantoren elkaar op allerlei gebied. Bovendien maken we gebruik van elkaars netwerken. Door de jaren heen zagen wij geregeld getalenteerde jonge advocaten die graag voor KienhuisHoving wilden werken maar met huis en haard gebonden waren aan het westen. Die kunnen nu in Utrecht, in het kantoor van Holtman notarissen, aan de slag.”

Lees ook: KienhuisHoving advocaten en notarissen en Holtman Notarissen fuseren

Complexe vraagstukken

Allard Schuering, notaris en vennoot van Holtman Notarissen, ziet dat de fusie de continuïteit van zijn kantoor waarborgt en extra groei mogelijk maakt. ,,Holtman is een uitstekend bekend staand stadskantoor in het Utrechtse. Wij breiden onze geografische en inhoudelijke reikwijdte nu aanzienlijk uit omdat voortaan ook de kennis van de advocaten van KienhuisHoving bij cliënten kan worden ingezet.” Het kantoor wordt vaak ingeschakeld voor de meer complexe vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van grootschalige vastgoedprojectontwikkeling. ,,Ook wat dat betreft hebben we een goede match omdat KienhuisHoving net als wij vakinhoudelijk sterk is,” zegt Schuering.

''Wij breiden onze geografische en inhoudelijke reikwijdte nu aanzienlijk uit omdat voortaan ook de kennis van de advocaten van KienhuisHoving bij cliënten kan worden ingezet''

Allard Schuering, notaris en vennoot Holtman Notarissen

Hulp aan startups

Locatie is belangrijk, ook in de juridische dienstverlening. KienhuisHoving heeft een hechte samenwerking met de Universiteit Twente. Het kantoor helpt universitaire spin-offs, zoals Booking.com, hun bedrijf op te zetten en bijvoorbeeld hun intellectueel eigendom juridisch goed te beschermen. ,,Als zulke startups de regio verlaten om door te groeien, komen ze nogal eens bij een ander kantoor terecht. Dit willen we voorkomen en ook daarom is de samenwerking met Holtman belangrijk voor ons.”

De fusie past in het strategisch groeiplan dat enkele jaren geleden door jonge ambitieuze medewerkers bij KienhuisHoving in samenspraak met de partners is opgesteld. Het plan voorziet in verregaande digitalisering van de werkzaamheden, verdieping en verbreding van kennis, klantbehandeling, carrièregroei en persoonlijke ontwikkeling. Maar ook in groei, vooral in het ‘enterprise’ segment. Bij de nieuwe combinatie werken in totaal 120 medewerkers, waaronder 45 advocaten en 14 notarissen/kandidaatnotarissen. De beide kantoren blijven vooralsnog onder eigen naam actief.

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. KienhuisHoving advocaten en notarissen. Meer informatie: kienhuishoving.nl

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.