Aangeboden door Lime Technologies

Branded Content Groei

Met crm-systeem een kwart meer omzetverhoging

Je kunt als ondernemer natuurlijk al je klantgegevens in een Excelbestand zetten. Lekker overzichtelijk, zul je denken. En dat is ook zo; zolang jij de enige bent die de klantgegevens moet inzien. De rest van de informatie over je klanten zit immers in je hoofd, want je hebt een ijzeren geheugen. Mochten deze aannames nou niet van toepassing zijn op jouw bedrijf en je vijf of meer medewerkers hebt, dan zou je toch eens kunnen overwegen om een crm-systeem van Lime Technologies aan te schaffen.

Anke Derkse 20 mei 2021

Foto de ondernemer

Het van oorsprong Zweedse IT-bedrijf Lime Technologies is al dertig jaar succesvol met hun crm-systeem in diverse Scandinavische landen. Op de foto Wouter Venema en Armanda Kusse.

Het van oorsprong Zweedse IT-bedrijf Lime Technologies is al dertig jaar succesvol met hun crm-systeem in diverse Scandinavische landen. Sinds augustus 2020 kunnen ook Nederlandse bedrijven profiteren van dit gebruikersvriendelijke systeem. Armanda Kusse, Country Sales Manager voor Nederland, vertelt met veel passie wat een ondernemer zoal kan met dit systeem. ,,Om te beginnen kun je al je klantdata er in beheren en opslaan. Denk dan niet alleen aan de basisgegevens, maar ook een veelheid aan zaken als ‘wanneer moet deze klant gebeld worden’, ‘wanneer heeft deze machine onderhoud nodig’, ‘welke verkoopkansen staan er open’ tot ‘deze klant houdt van rode wijn’. Dat laatste is handig om te weten als je met de kerst een relatiegeschenk wilt geven.”

Relevante data

Wouter Venema, Account Manager bij Lime Technologies, vult aan: ,,Ons systeem bestaat uit talloze elementen die je modulair voor jouw bedrijf kunt implementeren. Geen enkel bedrijf is hetzelfde en dus heeft iedere organisatie behoefte aan een passende crm-oplossing. Lime Technologies kenmerkt zich door een zeer hoge mate van flexibiliteit. De klant schaft in feite een soort basis crm aan, waarna we samen met de klant gaan kijken hoe we het kunnen aanpassen naar de wensen van die klant. Welke data zijn voor jou als ondernemer, voor jóúw bedrijf belangrijk. Maar ook, welke niet. Zo krijg je exact de informatie die je nodig hebt en gooi je alle overbodige informatie overboord.”

Lees ook: Merendeel van het mkb maakt nog geen gebruik van crm-systeem

Simpel en tijdbesparend

Met dit flexibele en gebruikersvriendelijke – ‘een kind kan de was doen’ – crm-systeem kun je als ondernemer een hoop tijd besparen. ,,Tijd”, zo illustreert Kusse, ,,waarin de ondernemer en diens medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn. Hoe vaak gebeurt het niet dat een klant bezoek krijgt van een medewerker buitendienst en diezelfde klant een dag later een telefoontje krijgt van de medewerker binnendienst die hem dezelfde vragen stelt. Als elke medewerker automatisch in het crm-systeem zijn werkzaamheden registreert, kan dat niet meer gebeuren. Scheelt een hoop frustratie bij zowel de klant als de medewerkers. Daarnaast is uit onderzoek van de Aberdeen Group gebleken dat vertegenwoordigers die crm gebruiken hun jaarlijkse verkoopdoelstelling met 24 % zien stijgen.”

Complete ondersteuning en implementering

Wanneer je als mkb-bedrijf een crm-systeem aanschaft van Lime Technologies, begeleiden zij jou en je medewerkers door het hele proces. Venema: ,,We gaan met de klant om tafel zitten en bespreken de wensen en behoeften. Dan gaan we aan de slag om het systeem in te richten en sturen een eerste opzetje. Met de feedback die we krijgen, gaan we weer verder totdat het helemaal naar wens is. Dan volgt de testfase waarin nog een en ander aangepast kan worden. Afhankelijk van de wensen en inrichting, en of er een koppeling met een ander systeem moet zijn, kunnen we in ongeveer een maand het hele systeem gebruiksklaar hebben. Alle medewerkers krijgen vervolgens van ons een training. De ervaring leert dat iedereen het vrij snel onder de knie heeft, omdat ons systeem heel intuïtief werkt.”

Het crm-systeem van Lime Technologies kun je zo uitgebreid maken als je zelf wil, maar Venema en Kusse adviseren wel om met niet al te veel functionaliteiten te beginnen.

Business Intelligence

Met al die data zou je kunnen denken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. ,,Niets is minder waar”, licht Venema toe. ,,Als ondernemer of bedrijfsleider kun je met een rapportage in één oogopslag zien hoe je organisatie presteert. Door middel van grafieken op een mooi dashboard krijg je precies de stuurinformatie te zien die je op dat moment nodig hebt.”

Doordat het systeem zo intuïtief werkt, stel je eenvoudig en snel de rapportages in die je wilt hebben. Je kunt zelfs de kleur kiezen waarin het zichtbaar wordt op het dashboard!

Het crm-systeem van Lime Technologies kun je zo uitgebreid maken als je zelf wil, maar Venema en Kusse adviseren wel om met niet al te veel functionaliteiten te beginnen. ,,Het systeem kan op elk gewenst moment worden uitgebreid. Soms kan de klant dat zelf en anders komen wij er graag voor.” Voor de kosten hoef je het niet te laten, want als ondernemer betaal je een vast bedrag per maand van 45 euro per gebruiker. ,,Daar komen alleen de eenmalige startkosten bij voor het inrichten van het systeem en trainen van de medewerkers’’, besluit Kusse.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.