Podcast Startup Stories

Max van Kaathoven van Braingineers kruipt in ons brein

Host Joni Hendrix praat in deze StartUp Stories met Max van Kaathoven, mede-oprichter van de Amsterdamse startup Braingineers. Het bedrijf neemt een kijkje in het onderbewuste. Iets concreter gesteld: neurotechnologie wordt ingezet om in het brein van de consument te kijken, meestal in opdracht van grote bedrijven.

Van onze redactie 12 januari 2021

Met compagnon Roderick Reichenbach startte Van Kaathoven na een studie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht met de onderneming. Hun idee: een brug slaan naar bedrijven. De opdrachtgevers helpen met het begrijpen van de klant en de reacties van de klant op de website van de opdrachtgever. Met succes, zo blijkt uit de podcast. Wat ook uit de podcast blijkt: het ondernemerschap zit in de familie van Van Kaathoven: hij adviseert zijn vader, die na hem een bedrijf begonnen is.

Laat je inspireren aan de hand van tips, fouten, tegenslagen en successen van Braingineers. Want... Praten over je uitdagingen en het stellen van vragen, daar leert elke ondernemer van. Vanuit de meest onverwachte hoeken komen nieuwe haakjes voor nog meer succes.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details