Nieuws Groei

Mollie opent deuren van tweede Nederlandse kantoor in Maastricht

Mollie heeft de deuren van zijn officiële kantoor in Maastricht geopend. De financiële dienstverlener opende eind 2021 de vestiging in Limburg, maar heeft nu zijn intrede gedaan in het definitieve pand. Hiermee is het tweede kantoor van Mollie in Nederland een feit.

Van onze redactie 28 maart 2023

Mollie Office Maastricht 4

Het nieuwe kantoor van Mollie in Maastricht. Foto: Ditt. Officemakers

Bij de opening vrijdag knipten Hubert Mackus, de Maastrichtse wethouder van onder andere economie, en Mollie-oprichter Adriaan Mol samen het lint door. Daarnaast waren bij de ceremonie medewerkers uit zowel Maastricht als Amsterdam aanwezig, net als diverse klanten en lokale partners zoals de Universiteit van Maastricht.

Het Limburgse kantoor van Mollie bevindt zich met 1.200 vierkante meter op de vierde en vijfde verdieping van het iconische Sphinx pand, dicht bij het centrum van Maastricht. In totaal is er plaats voor 150 tot 200 medewerkers. In het afgelopen jaar is het Limburgse team al gegroeid van 15 naar 70 personen. Een groot deel hiervan richt zich op Customer Experience, KYC en Customer Due Diligence.

''We kunnen vanuit dit kantoor zowel onze Nederlandse en Belgische klanten, als onze groeimarkten Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk nog beter bedienen''

Ken Serdons, Chief Commercial Officer Mollie

Mollie kiest voor Maastricht vanwege internationale karakter

Mollie kiest voor Maastricht als tweede vestigingsplek vanwege het diverse en internationale aanbod op de arbeidsmarkt. Dat is te danken aan de verschillende universiteiten die dichtbij gevestigd zijn, maar ook aan de ligging van de stad. Met België, Frankrijk en Duitsland in de buurt is het gemakkelijker om personeel dat Frans of Duits spreekt te werven, waardoor Mollie vanuit het Maastrichtse kantoor een breed scala aan markten kan bedienen.

Ken Serdons, Chief Commercial Officer bij Mollie: ,,De uitbreiding naar Maastricht is een belangrijke stap voor Mollie. We kunnen vanuit dit kantoor zowel onze Nederlandse en Belgische klanten, als onze groeimarkten Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk nog beter bedienen. Daar speelt de lokale diverse arbeidsmarkt een cruciale rol in. We vinden het belangrijk dat onze kantoren qua look-and-feel en werkvoorzieningen een verlengde van elkaar zijn. Met de verbouwing van onze verdiepingen in het Sphinxpand is dat goed gelukt. Medewerkers werken er nu al met veel plezier en ik kijk ernaar uit het Limburgse team te zien groeien.”

Adriaan Mol (rechts) en Ken Serdons van Mollie. Foto: Mollie

Lees ook: Adriaan Mol investeert acht miljoen euro in Formitable

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws