Nieuws Groei

Nanny Nina wordt Nina.care: nieuwe app en internationale groeiambities

Nanny Nina, de applicatie die tweelingzussen Jasmijn en Lyla Kok in 2019 in de markt zetten, breidt haar dienstverlening uit en gaat verder onder een nieuwe naam: Nina Care.

Van onze redactie 16 februari 2023

Nanny care au pair platform app

Jasmijn en Lyla Kok. Foto: Jelle Draper

Naast het vinden van een betrouwbare oppas is ook een au pair steeds meer in trek. Met het uitbreiden van de dienstverlening om via een algoritme de juiste oppas of au pair te vinden, is een naamsverandering wat de ondernemerszussen betreft een logische stap. Daarmee volgt bovendien een vernieuwde app, inclusief slimme extra functies als dynamic pricing en extra screening-mogelijkheden zoals id-verificatie.

'Focus op nieuwe au pair-diensten en lancering nieuwe app om buurlanden aan te sluiten'

Het algoritme van Nina.care is in de afgelopen tien jaar waarin het platform is ontwikkeld, steeds beter geworden in het matchen van vraag en aanbod. Voor ouders is het belangrijk een goede klik te hebben. Niet alleen voor zichzelf, maar ook de kinderen. Daarom zijn er persoonlijkheidstesten toegevoegd om au pairs, oppas en gezinnen beter te matchen. De au pair-optie is de afgelopen anderhalf jaar uitvoerig getest tijdens een pilot en bleek een schot in de roos; er werden al driehonderd au pairs gekoppeld aan een gezin. Voor 2023 wordt ingezet op het matchen van zevenhonderd au pairs.

Lees ook: Dragons' Den-investering helpt oppasplatform Nanny Nina naar Sevilla, Antwerpen en Dublin

Nieuwe branding en groeiplannen Nina.care

,,We zijn ontzettend trots op hoe Nina.care zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld sinds de kickstart na onze deelname aan Dragons’ Den en de investering van Orange Wings onder leiding van angel Shawn Harris", zegt Jasmijn Kok. ,,We creëren eigenlijk een geheel nieuwe markt, omdat er geen ruimte is bij kinderopvang of de kosten oplopen. Nu al bedienen we een kwart van de totale markt in Nederland en we draaiden vorig jaar 2,7 miljoen euro omzet."

Over de vernieuwde app zegt Lyla: ,,De applicatie sluit naadloos aan bij de nieuwe branding en groeiplannen. Daarnaast hebben we een aantal functies toegevoegd, zoals geoptimaliseerde user flows, een punten- en reward systeem voor gebruikers, dynamic pricing op piekmomenten en oppassers kunnen ook ouders uitnodigen als ze denken een goede match te zijn. Daarnaast hebben we rekening gehouden met tijdzones, verschillende pricing per land, vertaalfunctie en ondersteuning voor meerdere valuta's."

Preview Nina.care

Serviceplatform internationaal schaalbaar

Met de naamswijziging en de lancering van de vernieuwde app waar alle diensten op één plek in worden aangeboden, springt Nina.care handig in op internationale uitbreiding. Bij de pilot was de vraag uit het Verenigd Koninkrijk enorm en bleek de brexit kansen te bieden omdat lokale aanbieders failliet gingen.

In Q2 van 2023 worden de services van Nina.care daar dan ook aangeboden. In Q3 is Duitsland aan de beurt. Naast internationale groeiambities onderzoekt Nina.care de mogelijkheden om de diensten uit te breiden naar oppas voor huisdieren en senioren.

Lees ook: Opvang-platform Nanny Nina rolt au pair-diensten in Europa uit

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws