Nieuws Groei

Nederlands gamebedrijf Azerion haalt 200 miljoen euro op

Met een uitgifte van obligaties heeft gamebedrijf Azerion maar liefst 200 miljoen euro opgehaald. Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om overnames te financieren, nieuwe games toe te voegen en voor het creëren van nieuwe omzetkansen, zegt het bedrijf. Eerder haalde Azerion ook al een bedrag van 100 miljoen euro op bij investeerders.

Van onze redactie 28 april 2021

Atilla Aytekin Azerion Facebook Google

Attila Aytekin, oprichter en co-ceo van Azerion. Foto: Marco Bakker

Het bedrag van 200 miljoen euro zal ook gebruikt worden om de obligatie van 100 miljoen euro van vorig jaar te herfinancieren, die is uitgegeven op de beurs van Frankfurt. Die obligatie kreeg ook al veel belangstelling van beleggers en Azerion ziet nu een vergelijkbare reactie. De nieuwe obligaties worden naar verwachting genoteerd aan de Nasdaq-beurs in Stockholm.

Gamebedrijf met honderden miljoenen gebruikers

Azerion is een van de best bewaarde geheimen van Nederland. Het bedrijf is groot geworden door het overnemen van bedrijven die games ontwikkelen en heeft een eigen platform gericht op spellen voor online of in apps. De inkomsten van het bedrijf komen voornamelijk uit advertenties. Het platform heeft elke maand 5,5 miljard impressies, honderden miljoenen gebruikers en ruim duizend medewerkers in 23 bedrijven, zo vertelde oprichter Atilla Aytekin in de zomer van 2020 in een interview met De Ondernemer.

Lees ook: Azerion: De grootste concurrent van Facebook en Google?

,,De gamingactiviteiten vertegenwoordigen een totale jaaromvang van $175 miljard," licht Aytekin toe in een persbericht naar aanleiding van het nieuw opgehaalde kapitaal. ,,We zijn goed op weg om het grootste platform van Europa te worden dankzij onze visie om deze markt te bedienen. Ons doel is om een ​​veilig, verbonden en intelligent ecosysteem te creëren (met behulp van onze technologie) dat de groei van Europese bedrijven zal bevorderen, die verbonden zijn met onze organisatie.''

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws