Nieuws Groei

Nieuw seizoen Dragons' Den op Viaplay: meld je nu aan

Ben je als startup of scale-up op zoek naar groeigeld, toegang tot een groot netwerk en heb je behoefte aan de kennis en kunde van een doorgewinterde investeerder? Dan hebben we goed nieuws voor je: aanmelden kan weer, er komt een nieuw seizoen van Dragons’ Den op Viaplay.

Van onze redactie 5 augustus 2022

Laatste update: 24 augustus 2022 09:00

MyChannels Video ID: 312419

Ook afgelopen seizoen was weer te zien dat dragons Pieter Schoen, Shawn Harris en Won Yip er gretig op los investeerden. Denk bijvoorbeeld aan het miljoen dat Harris en Schoen samen in het revolutionaire Loop Biotech staken. Of het AI-bedrijf Lalaland, dat eveneens een miljoeneninvestering scoorde.

Debuut van dragons Witvoet en Van Essen

Manon van Essen en Bas Witvoet waren de twee nieuwe dragons en ook zij hielden de hand niet op de knip. Zo zat Van Essen bovenop de pitch van het duurzame bedrijf Savvy en sprong Witvoet aan boord bij The Urban Jungle Project. Komend seizoen heb jij als ondernemer opnieuw de kans om je dienst of product aan vijf topinvesteerders te pitchen. Ga je ervoor? Meld je dan aan via deze link en wie weet stap jij binnenkort in de spotlights van Dragons’ Den.

In dit overzicht vind je de artikelen over de succesvolle deelnemers van afgelopen seizoen. Hoe ervaarden zij hun deelname, wat gebeurde er na hun mondelinge deal en in welk opzicht hebben zij al baat gehad bij de inbreng van hun dragon(s)? Dragons' Den: dit zijn de succesvolle pitches van het afgelopen seizoen

In Dragons’ Den krijgen startups en scale-ups die op zoek zijn naar een investeerder, de kans hun bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen. Won Yip, Shawn Harris, Pieter Schoen, Manon van Essen en Bas Witvoet investeren met eigen geld in de bedrijven die zich in het tv-programma presenteren.

De afleveringen van Dragons’ Den zijn te zien op Viaplay.

Lees hieronder alles over de Dragons' Den-investeerders die afgelopen seizoen op de vijf stoelen zaten.

Pieter Schoen

Deze Rotterdamse topinvesteerder sloeg zijn grootste slag toen hij medeoprichter werd van de Nederlandse Energie Maatschappij. Hij heeft dat bedrijf inmiddels verkocht en investeert vandaag de dag vanuit zijn eigen Shoe Investments. Pieter Schoen is één van de dragons die het langst in het programma meedraait.

Manon van Essen

Manon van Essen maakte dit jaar haar debuut in Dragons' Den. Deze investeerder maakte naam Magioni, dat pizzabodems van bloemkool produceerde. Dat bedrijf heeft ze inmiddels verkocht om medeoprichter van investeringsfonds Foodture Rebels te worden.

Shawn Harris

Ze maakte van haar bedrijf Nature's Pride een mega-succes met eetrijpe avocado's. Shawn Harris genoot daarna bekendheid als investeerder achter de Amsterdamse restaurantketen The Avocado Show. Dat doet ze vanuit haar eigen investeringsmaatschappij Orange Wings. Harris is, net als Pieter Schoen, één van de langstzittende Dragons.

Won Yip

Won Yip is één van de gezichten die we al langer in Dragons' Den voorbij zien komen. De Amsterdammer staat te boek als groot horecaondernemer en bezit meerdere vastgoedlocaties in onze hoofdstad. De topinvesteerder is daarnaast blogger voor De Ondernemer.

Bas Witvoet

Net als Van Essen is ook Bas Witvoet een nieuw gezicht in de Dragons' Den. Witvoet is oprichter van Oranjegroep, dat zich bezighoudt met nationale en internationale bouwprojecten en werving en selectie binnen deze sector. Witvoet is tevens mede-investeerder in Euro Caps, dat de koffiecapsules voor Nespresso- en Dolce Gusto-machines produceert.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws