Nieuws Groei

Zo ziet de carrière van YouTube-icoon Nikkie de Jager (NikkieTutorials) eruit

Een ietwat amateuristische make-upvideo was voor vlogger Nikkie de Jager in 2008 de eerste stap naar een glansrijke carrière als freelance hair- en make-upartiest. Anno 2020 is ze wereldberoemd. Dit is hoe een puber een wereldberoemde beautygoeroe annex ondernemer werd.

Redactie De Ondernemer | Foto: ANP 13 januari 2020

Nikkiede Jager

Inspiratie komt soms op de momenten dat je dit het minst verwacht. Zo ook voor Nikkie de Jager, die in 2008 ziek op bed televisie ligt te kijken. In het MTV-programma The Hills valt ze voor de prachtige looks van Lauren Conrad, Heidi Montag en Audrina Patridge. Ze ontdekt op YouTube de wereld van de make-uptutorials waarin meisjes en vrouwen stap voor stap laten zien hoe je met make-up de uitstraling van een televisiester krijgt.

Make-uptutorials

Nadat De Jager een periode geobsedeerd make-upvideo’s heeft bekeken, neemt ze het heft in eigen hand. Ze besluit te filmen hoe ze haar eigen gelaat voorziet van een laag make-up. Een handjevol kijkers en drie reacties weerhouden de YouTube-ster in de dop er niet van om meer video’s te maken.

Instagram

Met haar YouTube-kanaal weet Nikkie de Jager vele meisjes te inspireren, zo blijkt uit de cijfers op haar sociale media. Ruim tien jaar na haar eerste video zijn er bijna 14 miljoen mensen geabonneerd op NikkieTutorials. De teller van het aantal weergaven is ondertussen al ruim boven het miljard. De influencer begon in 2011 met een account op Instagram. Ook daar heeft ze ondertussen meer dan 14 miljoen volgers. Naast haar eigen account zijn er tientallen namaak- en fan-accounts.

Overleden broertje

Op Instagram deelt ze niet alleen zaken die over visagie gaan. Zo meldt ze in 2018 ook het overlijden van haar (stief)broertje: ,,Je hebt me geleerd hoe ik het leven moet leven en dat ik het krachtig en sterk met leven…zoals jij. Bedankt voor het zijn van onze grootste zegen, nu kan je rusten. Mikai, mijn grootste held.”

Influencer

Met haar 14 miljoen volgers stoot ze haar collega-influencers in Nederland met gemak van de troon. Zo moet Dylan Haegens het doen met 1,8 miljoen YouTube-abonnees en moet Enzo Knol het doen met 2,5 miljoen volgers. De reden dat De Jager zo’n groot bereik heeft, is de internationale insteek. Vanaf de eerste video spreekt ze Engels, waardoor haar doelgroep niet alleen Nederlanders zijn. In een interview met AD zegt ze dat ze Engels spreekt omdat haar voorbeelden dat ook deden. Niet om haar bereik te vergroten.

Metamorfose

Nikkie de Jager is een wereldberoemde beautyvlogger te noemen. Regelmatig komt ze in internationale en nationale media. Bijvoorbeeld in 2015, toen ze een metamorfose online zette waarin ze het verschil van haar gezicht met en zonder make-up laat zien. ,,Ik merk de laatste tijd steeds vaker dat vrouwen zich ervoor schamen om ervoor uit te komen dat ze graag make-up gebruiken. Daarom leek het me gaaf om jullie The Power Of Make-Up te laten zien. Een transformatie”, zo schrijft ze bij de video die viraal ging. Buitenlandse media als The Mirror en De Standaard maken melding van de bijzondere transformatie.

"Haar team mailde mij met de vraag of ik geïnteresseerd was om Kim Kardashian op te maken"

Nikkie de Jager, beautygoeroe/ondernemer

Afgevallen

Wat ook niet onopgemerkt blijft is dat ze in 2018 in korte tijd is afgevallen. ,,Hoe is Nikkie de Jager afgevallen?”, vraagt menig volger zich dat najaar af. In een interview met Beaumonde vertelt ze hoe ze twintig kilo is kwijtgeraakt. ,,Vroeger trainde ik met een personal trainer in een grote sportschool. Dan schaamde ik me meestal diep omdat ik een megarood hoofd krijg als ik heb gesport. Dat haat ik, dus hield ik me in”, zegt ze in het interview. Haar oplossing is een privésportschool waar ze dagelijks sport en een aangepast eetpatroon. Nikkie de Jager heeft een lengte van 1,89 meter, schrijft ze op haar website.

In april 2019 ontmoette Nikkie de Jager de wereldberoemde zangeres Rihanna. Ze postte erover op Instagram.

Kim Kardashian

In juli 2017 zit Nikkie de Jager aan tafel bij Beau van Erven Dorens in RTL Late Night. Ze vertelt daar dat ze twee dagen eerder Kim Kardashian opmaakte. ,,Haar team mailde mij met de vraag of ik geïnteresseerd was om Kim Kardashian op te maken. Deze week was ik in de Verenigde Staten en stuurde ik een appje en gingen we filmen”, zegt ze. Ze maakte de beroemdheid half op onder het mom van ‘The power of Make-up’. Celeb Katty Perry werkte ook eens mee aan een video van NikkieTutorials.

Nikkie de Jager op televisie

Het grootste bereik heeft Nikkie de Jager op haar online kanalen. Maar ook op televisie doet ze het goed. In 2017 is ze te zien in The Big Escape, een televisieprogramma van de AVROTROS waarin bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen in zogenaamde escape rooms. Op de achtergrond werkt ze mee aan het RTL5-programma I Can Make You A Supermodel en andere programma's. In 2019 is ze deelnemer in het RTL-programma Weet Ik Veel en is ze te zien in Wie is de Mol.

In januari postte Nikkie Tutorials een bericht op Instagram waarop te zien is dat ze te gast was bij het in Amerika immens populaire 'The Ellen DeGeneres Show'.

Nikkie de Jager in Wie is de Mol

Voor de opnamen van Wie is de Mol ging Nikkie de Jager heimelijk naar Colombia. ,,Ik reis heel veel voor mijn werk en zit heel vaak in LA of New York. Dus iedereen denkt dat ik een product aan het ontwikkelen ben in Los Angeles”, zegt ze in de voorstelronde. Na vier afleveringen moet Nikkie de Jager het spel verlaten. Aan seizoen 19 van Wie is de Mol deden verder mee: Merel Westrik (nieuwslezeres), Niels Littooij (zanger), Sarah Chronis (actrice), Sinan Can (documentairemaker), Rick Paul van Mulligen (acteur), Jamie Trenité (presentator), Robèrt van Beckhoven (meester-patissier), Evelien de Bruijn (presentatrice) en Evi Hanssen (presentatrice).

Vermogen Nikkie de Jager

De succesvolle beauty influencer Nikkie de Jager timmert zowel online als offline hard aan de weg. Dat merkt ze aan de gillende fans, maar zeker ook aan haar bankrekening. Hoe rijk Nikkie de Jager precies is, is niet bekend. Nikkie de Jager praat liever niet over hoeveel ze verdient of hoe rijk ze is. ,,Bij YouTubers en influencers is het altijd dé vraag: ‘Maar hoeveel verdienen ze?’ Dan denk ik: daar wordt bij anderen toch ook niet zo’n heisa van gemaakt? Soms lijken mensen meer geïnteresseerd in mijn salaris, dan in wie ik ben en waar ik voor sta. Dat vind ik jammer”, zegt ze in een interview met Beau Monde.

In 2017 meldt BekendeBuren dat ze een landhuis op de kop heeft getikt in Uden. ,,Nikkie heeft er wel een hypotheek op laten vestigen van 662.300 euro. Voor dit geld krijgt zij een landhuis met een woonoppervlakte van 293 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt zes, waaronder vijf slaapkamers en twee badkamers. Dit alles verdeeld over twee woonlagen, een zolder en een wijnkelder. Als extra's valt te noteren een jacuzzi, whirlpool, stoomcabine en een sauna. Koken kunnen Nikkie en haar vriend in de riante woonkeuken, die is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur”, aldus BekendeBuren.

"Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Ik was geboren in het verkeerde lichaam, wat betekent dat ik transgender ben.''

Nikkie de Jager, beautygoeroe/ondernemerp;lll

Documentaire NikkieTutorials

In mei 2018 maakt Linda Hakeboom bekend dat ze een documentaire gaat maken over NikkieTutorials. Hakeboom is sinds de opnames van het televisieprogramma The Big Escape bevriend met De Jager. Ze kwam op het idee voor de internationale docu tijdens een trip naar LA. „Je hebt daar van die toeristenbussen die langs huizen van beroemdheden rijden en we liepen daar nietsvermoedend samen over straat en zo'n hele bus begon te gillen omdat zij daar op straat liep", vertelt Linda tegen Metronieuws. „Toen dacht ik: ja, Linda nu ben je gek geworden. Dit is een van je beste vriendinnen en je moet er gewoon een camera op zetten. Dit is natuurlijk een fantastisch onderwerp." Hakeboom maakte eerder documentaires over onder meer Douwe Bob, Jett Rebel en Lil' Kleine.

Vriend Nikkie de Jager

Zes jaar lang had Nikkie de Jager een relatie met Rick Drossaers uit Eindhoven. Hij was tevens haar manager. In 2018 liep deze relatie op de klippen. Begin 2019 laat ze haar nieuwe vriend zien op Instagram. Ze schreef erbij: ,,Ik wil jullie laten weten dat de laatste vier maanden mijn leven is veranderd. Ik weet dat ik niet veel over mijn privéleven met jullie deel, maar jullie moesten dit weten."

Coming out als transgender vrouw

De wereldberoemde visagiste onthulde in januari 2020 na een poging tot afpersing dat ze als jongen is geboren. De blondine begint in een massaal bekeken video met het verhaal dat ze een hekel heeft aan labels. Ze stelt nooit het goede moment te hebben gevonden om te onthullen dat ze transgender is, maar voelde zich nu vrij genoeg om het met iedereen te delen. ,,Ik wil iets vertellen over wat mij mezelf maakt. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Ik was geboren in het verkeerde lichaam, wat betekent dat ik transgender ben.''

Op de stortvloed aan steunbetuigingen reageerde de zakenvrouw emotioneel. ,,Ik had veel verschillende scenario’s in mijn hoofd, maar dit had ik nooit, maar dan ook echt nooit durven dromen”, zei ze ontdaan via Instagram.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.