Nieuws Groei

Online leerplatform Studytube haalt 30 miljoen dollar groeikapitaal op

Studytube, een snelgroeiend Nederlands online leerplatform, heeft opleidingsmarktplaats Springest overgenomen van FD Mediagroep. Ook heeft de scale-up een Series B-investeringsronde van 30 miljoen dollar opgehaald. Studytube zal met het groeikapitaal het productontwikkelingsteam verder uitbreiden en verdere groei in Europa versnellen.

Van onze redactie 4 februari 2022

Studytube Springest management team

Het management van Studytube en Springest. Van links naar rechts: Sebastiaan Menheere, Farzad Henareh, Ewout Meijer (screen), Stepan Suvorov (screen), Ruben Timmerman (screen), Homam Karimi en Gerhard Riphagen. Foto: Studytube

Studytube biedt middelgrote - en grote ondernemingen een alles-in-één online leerplatform, inclusief een marktplaats voor leercontent van externe aanbieders. Studytube-klanten kunnen naast het organiseren van leren via deze marktplaats ook geautomatiseerd leerproducten inkopen bij meer dan 1000 opleiders.

Homam Karimi, ceo van Studytube: ,,In 2021 is via Springest en Studytube tezamen voor 50 miljoen euro aan leerproducten via onze marktplaatsen ingekocht. Met de overname van Springest groeit ons portfolio tot meer dan achtduizend opleiders die meer dan 250 duizend online en offline leerproducten beschikbaar hebben. Bovendien zijn we ontzettend blij om alle 60 Springest-teamleden aan ons team toe te voegen, aangezien zij over meer dan tien jaar waardevolle ervaring beschikken op het gebied van learning & development.”

s Bijleren gaat eenvoudiger met deze tips van Homam Karimi (Studytube)

T-Mobile, Vattenfall, Aegon, NS, Eneco en STORK na overname klant Studytube

Springest-ceo Ruben Timmerman: ,,Springest biedt bedrijven en hun medewerkers het meest volledige aanbod van opleidingen in Europa. Door deze database te combineren met het online leerplatform van Studytube kunnen onze klanten niet alleen cursussen zoeken en boeken, maar ze kunnen nu ook alles heel gemakkelijk op één plek organiseren en beheren. Door de krachten van Springest en Studytube te bundelen, ontstaat voor het bedrijfsleven een complete opleidingspartner die klaar is voor de toekomst.”

De scale-up voegt met de overname meer dan 30 grote ondernemingen toe aan haar klantenbestand, waaronder organisaties zoals T-Mobile, Vattenfall, Aegon, NS, Eneco en STORK. In totaal bedient Studytube nu meer dan 300 middelgrote - tot grote ondernemingen in verschillende sectoren.

'Met de overname breidt Studytube haar aanwezigheid uit naar Duitsland, België, Scandinavië en Groot-Brittannië. Het platform heeft nu meer dan 180 medewerkers, verspreid over kantoren in Amsterdam, Berlijn en Kharkiv'

Studytube richt zich met hulp investeerders op strategische overnames in Europa

Met de overname breidt Studytube haar aanwezigheid uit naar Duitsland, België, Scandinavië en Groot-Brittannië. Het platform heeft nu meer dan 180 medewerkers, verspreid over kantoren in Amsterdam, Berlijn en Kharkiv. Binnenkort is de opening van een nieuw kantoor in Scandinavië gepland.

Studytube heeft tevens een 30 miljoen dollar Series B-investeringsronde afgerond. Het kapitaal zal onder andere worden aangewend om het team van Studytube uit te breiden van in totaal 180 naar 300 mensen, waarbij met name het productteam fors opgeschaald zal worden: van 60 naar 120 mensen. Daarnaast zal de onderneming zich met de hulp van investeerders Energy Impact Partners (EIP) en Verdane verder richten op een uitbreiding van haar activiteiten door middel van strategische overnames in Europa.

Lees ook: Gamebedrijf Azerion naar de beurs om groeiplannen te versnellen

Kantoren in Nederland, Duitsland en Oekraïne

Studytube is in 2013 opgericht in Amsterdam door ceo Homam Karimi, cpo Gerhard Riphagen, coo Sebastiaan Menheere en cto Stepan Suvorov. Volgens Studytube is het nu belangrijker dan ooit dat organisaties klaar zijn voor de toekomst. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en heeft op dit moment 180 mensen in dienst, verspreid over kantoren in Nederland, Duitsland en Oekraïne.

Lees ook: Recordinvesteringen in startups houden dit jaar aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws