Podcast

Philippe Vorst (ceo New York Pizza): 'Uitbreiden in België en Duitsland'

Philippe Vorst, ceo van New York Pizza, zoekt de verdere groei van de franchiseketen in het buitenland. Nog dit jaar gaat de eerste vestiging open in België, ook in Duitsland komt uitbreiding, vertelde hij bij De Ondernemer Radio. ,,Als we niet groeien, lopen we achteruit.”

Van onze redactie 2 december 2020

Vorst begon in 1993 met zijn broer Max en vriend Richard Abram de eerste vestiging van New York Pizza. Het was een uit de hand gelopen universitaire afstudeerscriptie over het opzetten van een pizzaketen. Met vallen en opstaan bouwden de drie New York Pizza uit tot een succesvolle franchiseformule.

In de podcast, hierboven terug te luisteren, vertelt hij onder meer: ,,Sinds het begin zijn we de productie van deeg, het opzetten van een groothandel en later automatisering zelf gaan doen. We konden het of nergens inkopen (deeg en andere pizza-ingrediënten) of er was geen oplossing in de markt aanwezig (automatisering). Bij ons automatiseringsbedrijf werken nu 53 mensen. De kerncompetenties om het bedrijf voor de toekomst overeind te houden, daar willen grip op hebben.”

Een partner, noemt Philippe Vorst Thuisbezorgd.nl via wie ook New York Pizza veel bestellingen binnenkrijgt: Thuisbezorgen in Nederland, Europa en nu ook VS: het succes van Jitse Groen

New York Pizza: uitbreiden in België en Duitsland

Het doel is om in 2023 zo’n driehonderd vestigingen te hebben, vertelt Vorst in de podcast. ,,We naderen dan wel het punt van verzadiging in Nederland. Om die reden kijken we nu naar België en Duitsland. In het laatste land zullen we in zware mate groeien.”

Vorst vertelt dat groei tot het DNA van zijn bedrijf behoort. Dat kan alleen met goede teams met een diverse samenstelling, vertelt hij voor de microfoon om vervolgens zíjn rol toe te lichten. Het is een les geweest van deze corona-periode: om te groeien moet je investeren in mensen. ,,En wat heb ikzelf geleerd van deze periode? Ik beweeg mij meer naar de achtergrond. Ik wil het management ruimte geven om de tent te runnen. Het mag geen one man show worden.”

Foto onder: Philippe Vorst te gast in onze studio bij New Business Radio.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details
Aandachtstrekkers

Nieuwsbrief net zo spannend als een Netflix-trailer? Zo pak je dat aan

Nieuwsbrieven saai, vervelend en onaantrekkelijk? Onzin. Een digitale nieuwsupdate hoeft alles behalve een spam-waardig moetje te zijn waar je als ondernemer niet onderuit komt. Au contraire: jouw nieuwsbrief kan net zo'n must see-item zijn als een trailer voor de nieuwste Netflix-hit. Hoe? Aandachtstrekkers Michel Ariëns en Patrick Wessels scheppen licht in de duisternis.

Details