Nieuws Groei

Pieter Schoen wil met het Belgische Mega energiemarkt opnieuw openbreken

De Belgische energieleverancier Mega wil de Nederlandse energiemarkt veroveren met goedkope groene energie. Drijvende kracht is onder meer de Rotterdamse investeerder Pieter Schoen, die dit al eerder deed met de Nederlandse Energiemaatschappij (NLE). Doelstelling is dat Mega binnen drie jaar tijd ten minste anderhalf miljoen Europese klanten bedient.

Van onze redactie 15 juli 2021

Pieter Schoen investering Mega

Pieter Schoen trekt voor Mega lessen uit zijn tijd bij Nederlandse Energie Maatschappij. Foto: Mega

Zeer recent verkreeg Mega, de snelst groeiende energieleverancier van België, toestemming van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om ook energie aan Nederlandse consumenten te gaan leveren. Pieter Schoen, onder meer bekend van het tv-programma Dragons’ Den, heeft sinds 2019 samen met collega-investeerder Theo de Rooij een meerderheidsbelang in de Belgische onderneming.

Schoen streeft ernaar om na België nu ook op de Nederlandse markt terrein te winnen door klanten te werven die bij de prijsvechter naar eigen zeggen gemiddeld honderden euro’s per jaar kunnen besparen.

Lees ook: Pieter Schoen steekt miljoenen groeigeld in Isolatiespecialist.nl

Pieter Schoen investeert ook in Isolatiespecialist.nl

Mega gaat klanten niet alleen energie leveren, het zegt ze ook te helpen energie te besparen door het huis voordelig te isoleren. Een paar maanden geleden stak Schoen enkele miljoenen in Isolatiespecialist.nl, een van de grootste isolatiebedrijven van Nederland. Een gecombineerd aanbod voor klanten in Nederland, België en Frankrijk was een van de redenen om in het bedrijf te stappen. Schoen: ,,Mega wordt daarmee de groenste energieleverancier. Immers: de groenste energie is de energie die je niet verbruikt."

De Nederlandse energiemarkt is bekend terrein voor Pieter Schoen: in 2005 zorgde hij samen met toenmalig zakenpartner Harald Swinkels voor een revolutie op de Nederlandse energiemarkt door met de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) in recordtijd uit het niets een groot marktaandeel te veroveren. In ruim tien jaar groeiden zij met NLE uit tot de vierde energiemaatschappij van Nederland.

''Mijn handen jeuken om weer aan de slag te gaan met mooie assertieve campagnes en met grote partners. Tijd om de Nederlandse markt wakker te schudden''

Pieter Schoen, investeerder

Investeerders verkochten Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) in 2018

Schoen en Swinkels verkochten NLE in 2018 en nu hun concurrentiebeding is verlopen is er voor de Rotterdamse investeerder geen belemmering meer om voor een tweede keer de Nederlandse energiemarkt te bestormen. Samen met De Rooij, medeoprichter van de mobiele operator Youfone, bezit Schoen bijna zestig procent van de aandelen via een gezamenlijke Belgische holding met de naam La Deuxieme Phase ('de tweede keer').

De Rotterdammer heeft een grote oorlogskas tot zijn beschikking om met Mega de strijd aan te gaan op de Nederlandse markt. ,,De dertien NLE-jaren zijn een geweldige leerschool geweest”, vertelt Schoen. ,,Sinds de verkoop in 2018 merkte ik dat bij de concurrenten de rust was wedergekeerd. Hoog tijd dus om de markt weer lekker te gaan opschudden.”

Lees ook: Harald Swinkels (NLE) over het pakken én missen van de deal van je leven

'Dragon' zet zijn ervaring en kennis in om de Nederlandse uitrol kracht bij te zetten

Naast een kapitaalinvestering zet de Dragon ook zijn ervaring en kennis in om de Nederlandse uitrol kracht bij te zetten. ,,Mijn handen jeuken om weer aan de slag te gaan met mooie assertieve campagnes en met grote partners. Tijd om de Nederlandse markt wakker te schudden met onze lage tarieven en hoogstaande serviceniveau”, besluit Schoen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws