Podcast

Podcast De Oversteek seizoen 3: Las Vegas, gateway naar de westkust

Las Vegas, je wil er niet wonen, maar het is de ideale plek om je onderzoek te starten naar ondernemen aan de westkust van de VS. Dat doe je door de CES te bezoeken, waar 170,000 tech-gekkies zich jaarlijks verzamelen voor de nieuwste hard- en software. In de eerste aflevering van De Oversteek: The Pacific, reist Koos Tervooren naar de casinostad in Nevada, om vervolgens al snel richting LA en San Francisco te gaan.

Van onze redactie 2 maart 2023

Veel bedrijven verlieten in de afgelopen jaren California en ommeland, om zich voornamelijk te vestigen in Texas en Florida. Dropbox deed het, maar ook Tesla. Elon Musk verhuisde zijn hele fabriek naar Austin. De reden? Voornamelijk lagere kosten en minder regelgeving. In het derde seizoen van De Oversteek hoor je echter waarom 'The Pacific' nog steeds een interessante regio is om je bedrijf naar uit te breiden.

Je hoort ondernemer Marco Snikkers van OneThird, die voor zijn 'slimme voedselscanner' op zoek is naar een vestigingsplek in Amerika. Ook hoor je van Jacob Willemsen van TABS waarom de westkust nog steeds de plek is om heel snel te groeien. Van advocaat Jan Joosten (FisherBroyles) hoor je bovendien de juridische zaken waar je rekening mee moet houden bij zakendoen in de VS.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Als bonus krijg je van professioneel pokeraar Julien Nuijten enkele pokertips, mocht je bij de volgende CES-editie toch nog een gokje willen wagen.

Abonneer en luister gratis De Oversteek via Spotify of Apple Podcasts. De Oversteek is een productie van Microphone Media Podcast Agency. De Ondernemer is mediapartner.

Wil je hulp bij het maken van de oversteek? Contacteer dan een van de partners: TABS, RVO, Jan Joosten van FisherBroyles.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details