Nieuws Groei

Nooit te vroeg voor een investering: RemoteDream bewijst het in Dragons' Den

Naar eigen zeggen hadden ze op het moment van deelname aan Dragons’ Den niet de allerbeste kaarten in handen om een stevige investering op te halen. Dat het Joeri Nanov en Salvatore Tipaldi als oprichters van RemoteDream toch lukte om 100.000 euro uit de zakken van Won Yip en Bas Witvoet te krijgen, mag daarom gerust als een mooie prestatie worden bestempeld.

Robbert Daalder 16 mei 2022

Remote dream joeri nanov salvatore tipaldi dragons den

Joeri Nanov en Salvatore Tipaldi, de oprichters van RemoteDream.

Wordt het Tenerife, Dubai, Wenen of misschien toch Tulum in Mexico? Ondernemers die tijdens het reizen op kwalitatief goede flexplekken willen werken, zijn bij RemoteDream aan het juiste adres. De Amsterdamse startup werd door Nanov en Tipaldi opgericht omdat zij tijdens hun reizen zelf te vaak op plekken terechtkwamen waar de wifi slecht was, bureaustoelen de rug geen goed deden en van ‘lekker werken’ dus geen sprake kon zijn.

Vrede met het afstaan van 18 procent bedrijfsaandelen

Om daar verandering in te brengen, zijn de twee over de hele wereld legio samenwerkingen met nette hostels en hotels aangegaan. Ze willen hun klanten zoveel mogelijk fijne flexplekken kunnen bieden. Omdat ze hun gewenste groei niet kunnen financieren met alleen de commissie op hun boekingen voor klanten, besloten ze mee te doen aan het Viaplay-programma Dragons’ Den.

"De deal met de twee investeerders is nog niet helemaal rond, maar ze hebben ons al wel hun commitment toegezegd. Dat was echt een ding voor ons"

De twee ondernemers kwamen in februari aanvankelijk naar de opnamestudio’s in Hilversum om maximaal 10 procent van hun aandelen af te staan, maar drie maanden later verzekert Nanov dat de uiteindelijke 18 procent toch echt wel oké is. ,,Onze onderhandelingspositie was op dat moment inderdaad nog niet erg sterk. Tot de opnames hadden we 1.500 bezoekers op onze site gehad en nog maar zestien boekingen gedaan.”

Lees ook: Nieuw seizoen Dragons' Den op Viaplay: lukt het Savvy investeerder te vinden?

De bescheiden cijfers - die inmiddels gestaag oplopen – zijn voor Nanov en Tipaldi op dat moment geen reden om de kans op deelname aan Dragons’ Den te laten lopen. ,,Ik wil ons bedrijf graag snel laten groeien en dan ga je niet nog een heel jaar zitten wachten totdat je betere cijfers kunt overleggen. De publiciteit die met dit programma gepaard gaat, is bovendien erg waardevol. We hadden niets te verliezen.”

Blij met jarenlange ondernemerservaring van Dragons' Den-investeerders

Het lef werd dus beloond met een investering van een ton. ,,De kern van deze deal is dat we middels marketing kunnen opschalen en ons platform verder kunnen ontwikkelen", zegt Nanov. ,,Maar de jarenlange ondernemerservaring van de twee 'dragons' en het netwerk dat daaruit is voortgekomen, zijn natuurlijk ook een enorme meerwaarde."

,,De groei van ons bedrijf gaat gepaard met zaken waar we nooit eerder mee te maken hadden en dus is ieder advies goed meegenomen. De deal met de twee investeerders is nog niet helemaal rond, maar ze hebben ons al wel hun commitment toegezegd. Dat was echt een ding voor ons, we weten tenslotte allemaal hoe druk deze mannen met andere zaken zijn.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Dragons' Den-investeerder Bas Witvoet. Foto: Annemieke van der Togt.

Lees ook: Dragons' Den: The Urban Jungle Project wil bloeien met Witvoet en Yip

,,Met Bas hebben we al een heel prettig gesprek gehad. Dat deden we in Amsterdam. Bij Zoku om precies te zijn. Dit is een plek waarmee we al samenwerken en dus kon Bas hier meteen het gevoel van RemoteDream ervaren. Een groot voordeel van Bas is dat hij bijvoorbeeld ook al met influencers samenwerkt. Daar ligt meteen al een mooie kans omdat influencing een belangrijk marketinginstrument voor ons bedrijf is.”

RemoteDream in een zetel: hotels en hostels óók naar hen op zoek

Nanov en zijn Italiaanse compagnon hebben als doel van RemoteDream hét go-to platform te maken waar je als eerste naartoe gaat zodra er in het buitenland gewerkt moet worden. Ondanks dat het op dit moment al aansluiting heeft gevonden bij meer dan 200 locaties in 25 verschillende landen over de hele wereld, is er nog genoeg werk te verzetten.

,,Het voordeel aan deze branche is dat het mes aan twee kanten snijdt. Wij zoeken geschikte werkplekken en tegelijkertijd willen deze hotels en hostels ook door ons gevonden worden. Nu worden zij nog vaak geboekt voor complete gezinnen terwijl ze dat helemaal niet willen uitstralen. Hoe we deze plekken dan allemaal weten te vinden? Er zijn veel bloggers die tijdens hun reis over hun werkplekken schrijven. Veel online spitten dus. Ook krijgen wij veel tips van onze gebruikers. Dat aantal wordt steeds groter en dus komen er ook steeds meer plekken.”

Flexwerken op een prachtige locatie zoals deze in Costa Rica; met RemoteDream kan het.

Lees ook: Schoenenmerk Perlie strikt Witvoet en Yip, maar sluit geen Dragon's deal

Naast Dragons' Den nog een ton investeringsgeld opgehaald

Je zou zeggen dat Nanov en Tipaldi de wereld letterlijk en figuurlijk aan hun voeten hebben liggen. Helemaal omdat niet alleen de vermogende dragons het in RemoteDream zien zitten, maar ook Rabobank de twee ondernemers steunt middels een Rabo Innovatielening. ,,Hier gaat het ook om 100.000 euro en dus kunnen we inderdaad de stappen gaan zetten die we willen. Of de wereld daadwerkelijk aan onze voeten ligt weet ik nog niet, maar dat we de wind in de zeilen hebben, is een ding dat zeker is.”

Wil je net als Joeri Nanov en Salvatore Tipaldi meedoen aan Dragons’ Den? Meld je dan aan via deze link.

De investeerders van Dragons' Den (v.l.n.r.): Pieter Schoen, Manon van Essen, Shawn Harris, Won Yip en Bas Witvoet. Foto: Annemieke van der Togt.

In Dragons’ Den krijgen startups en scale-ups die op zoek zijn naar een investeerder, de kans hun bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen. Won Yip, Shawn Harris, Pieter Schoen, Manon van Essen en Bas Witvoet investeren met eigen geld in de bedrijven die zich in het tv-programma presenteren.

De afleveringen van Dragons’ Den zijn te zien op Viaplay.

Lees ook: Derde seizoen Dragons' Den: de succesverhalen van 2021

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws