Podcast

Skybox als nieuwe challenge voor Ron Simpson: 'Ik ben ook echt wat ik doe'

,,Ik ben niet echt een lastige baas om voor te werken. Trouwens, ik wil geen baas worden genoemd. Maar er moet wel geleverd worden. Daarin kan ik wel genadeloos zijn". Serieondernemer Ron Simpson vertelt.

Jeroen Kreule 8 februari 2023

De Ondernemer Live met Ron Simpson

Wekelijks op de dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur op onze homepage, YouTube en New Business Radio: De Ondernemer Live. Terugkijken- en/of luisteren kan via dezelfde kanalen en onder meer Spotify. In de kijkradio-uitzending van dinsdag 7 februari jl. was Ron Simpson co-host, hierboven terug te kijken.

Van Madrid, Londen en Parijs tot Rome en thuisstad Amsterdam: als het aan serieondernemer Ron Simpson ligt, krijgt elke wereldstad in Europa zo snel mogelijk een Skybox-club op een toffe locatie. Skybox is een door Simpson opgezet inspiratieplatform voor young professionals met dagelijkse inspiratie via onder meer social media, podcasts, nieuwsbrieven en events. Gemaakt voor en door een nieuwe generatie die altijd op zoek is naar ‘bigger en better things’, om Simpsons woorden te gebruiken. Zakelijk én privé.

Ruim twintig nieuwe locaties The Avocado Show

Ron Simpson – medeoprichter van restaurantketen The Avocado Show, ideeënman, veelgevraagd spreker en razendsnelle en een grenzeloze denker - was twee uur lang te gast in De Ondernemer Live. Hij verwierf vooral bekendheid met The Avocado Show, een restaurant-concept, Insta-hit en lifestyle brand rond de avocado.

Samen met Julien Zaal opende hij in 2017 het eerste restaurant in De Pijp (Amsterdam), een jaar later gingen ze al internationaal met de opening van de eerste franchisevestiging in Brussel. Intussen is The Avocado Show gevestigd in Parijs, Stuttgart, Madrid en Londen. En er komt meer aan, veel meer: ruim twintig locaties zijn gepland of in ontwikkeling.

Terug naar 2018, en dat met de kennis van nu: Zo gaat Ron Simpson viraal met restaurant The Avocado Show

Ron is momenteel vooral druk met het uitrollen van Skybox, ook wel een creative businessschool genoemd waar ondernemers, young professionals en creatievelingen inspiratie vandaan kunnen halen. De dagelijkse inspiratie via onder meer social media en podcasts is gratis toegankelijk, maar voor de echte pro’s biedt Skybox een membership met een uitgebreid jaarprogramma.

Skybox: lessen van wereldmerken en toptalenten

Het gaat om spraakmakende content met lessen van wereldmerken en toptalenten verdeeld over vijf speelvelden: creative, business, society, personal en future. Een voorbeeld van een topspreker? Anita Elbers, Nederlandse professor op Harvard. Ron: ,,Zij wordt ook wel de rockstarprofessor genoemd. Zij geeft les in Beyoncé. Het bedrijf Beyoncé. Ze behandelt de vetste businessmodellen, denk ook aan Formule 1 of Lady Gaga.’’

"We hebben discolichten en het tofste uitzicht over de hele stad, met een megaschommel op het dak. Het gaat om beleving"

Ron Simpson over Skybox, 'een propvolle schatkist aan kennis en kennissen'

Skybox geeft young professionals de kans om ‘jezelf en je netwerk naar een next level te tillen’: Skybox geeft toegang tot een propvolle schatkist aan waardevolle kennis en kennissen. Dat kan digitaal, maar ook als bezoeker of member van de club in Amsterdam. Want Skybox heeft een vestiging op een van de tofste locaties in Amsterdam: op de tiende verdieping van de A’DAM Toren, aan de overkant van Amsterdam Centraal.

Geen werkboeken maar aftermovies

Ron: ,,We hebben discolichten en het tofste uitzicht over de hele stad, met een megaschommel op het dak. Het gaat om beleving. Ik denk wel eens: geef scholen ook meer kleur. Hang ze vol met discolampen. Onze missie is om mensen op een inspirerende, laagdrempelige manier iets bij te brengen. Het is ontspannen. We hebben geen werkboeken, maar aftermovies. Snap je?"

,,Uit onderzoek van CBS kwam naar voren dat 94 procent van de young professionals zich persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen. Logisch, want kennis en inspiratie geven je een voorsprong op de rest. Wij spelen daar op een vernieuwende manier op in. Mensen die bij ons geweest zijn, lopen naar buiten met nieuwe kennis én nieuwe kennissen.’’

"Ik ben niet echt een lastige baas om voor te werken. Trouwens, ik wil geen baas worden genoemd"

Ron legt de lat hoog. Voor zichzelf, maar ook voor zijn medewerkers. ,,Ik ben niet echt een lastige baas om voor te werken. Trouwens, ik wil geen baas worden genoemd. Maar er moet wel geleverd worden. Daarin kan ik wel genadeloos zijn. Details maken vaak het verschil. Een idee moet beter dan goed zijn. Tot voor kort dacht ik vaak: goed is goed genoeg en was het ‘yes or no’. Nu moet het zijn: ‘Fuck yeah or no’. Goed is niet meer goed genoeg, ik moet er van kwispelen.’’

Ron Simpson: 'Ik ben ook echt wat ik doe'

Wanneer Ron wordt gevraagd naar zijn sterke eigenschappen, dan noemt hij twee dingen: talenten ontdekken en magneten bouwen. ,,Er komen mensen af op de dingen die ik doe of bedenk. Ik ben ook echt wat ik doe. En heb ervaring en kennis opgedaan in verschillende industrieën. Ik was popcornbakker, heb vakken gevuld bij de Albert Heijn, werkte in de horeca en heb samengewerkt met grote, internationale merken. Ik wil toffe dingen doen, maar eis dat ze goed gedaan worden."

Eerder was Ron Simpson te gast in De Zogenaamde Podcast met naam-expert Floris Hülsmann (Namarama), waarin alles vertelt wordt over het ontstaan van de bedrijfsnaam The Avocado Show. The Avocado Show, mono-restaurant met een belofte

'Met Skybox de wereld veroveren, met in elke wereldstad een club'

Met The Avocado Show is Ron internationaal gegaan, dat wil hij nu ook met Skybox. ,,Ik houd van andere culturen opsnuiven, van ander eten, van andere landen. Dat heeft voor mij een sterke toegevoegde waarde. Veel ondernemers wachten met expansie in het buitenland omdat ze er hoofdpijn van krijgen. Want ja, het kost geld en tijd. Het moet dus extra voldoening opleveren. Ik houd van ideeën die grenzeloos zijn. Letterlijk.’’

En dus daarom wil Ron met Skybox de wereld veroveren, met in elke wereldstad een club. ,,Rond elke club wil ik een paar duizend mensen bij elkaar brengen: gamechangers, pioniers. Zij vormen de kern van de Skybox-club en onderwijzen en inspireren elkaar. Mensen die echt het verschil kunnen maken en de wereld kunnen veranderen. En vanuit die club gaan ze young professionals in de rest van het land inspireren. We zijn net in Amsterdam begonnen, zie het als een blueprint voor de rest.’’

Rons carrièrepad is volgens eigen zeggen een dollemansrit geweest, vol scherpe bochten en spannende hobbels. Een ding is duidelijk: hij is nog lang niet uitgeraced.

In de studio van New Business Radio op het Media Park in Hilversum: Ron Simpson en Remy Gieling.

De Ondernemer Live

Kijkradio op de dinsdag, van 11.00 tot 13.00 uur

Wekelijks op de dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur op onze homepage, YouTube en New Business Radio: De Ondernemer Live. Terugkijken- en/of luisteren kan via dezelfde kanalen en onder meer Spotify. In de kijkradio-uitzending van dinsdag 7 februari jl. was Ron Simpson co-host, hierboven terug te kijken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details