Nieuws Groei

Twee studenten maken het in termijnen betalen van vliegtickets mogelijk

Vliegschaamte of geen vliegschaamte: wereldreizigers met een (te) krappe beurs kunnen voortaan ook in ons land hun vliegtickets gespreid betalen. Bij Spread.nl, opgericht door twee studenten uit Breda, kan je een vliegticket in drie termijnen betalen zonder extra kosten, rente, lening of bkr-registratie, zo beloven de jonge ondernemers.

Van onze redactie 12 februari 2020

Spread vliegtickets Pepijn Gottmer Reinier Gerdes

Pepijn Gottmer (links) en Reinier Gerdes, de ondernemende studenten achter Spread.nl.

,,Het spreiden van de kosten van je vliegticket is de beste manier om er even heerlijk tussenuit te gaan zonder de volgende maand direct krap bij kas te zitten”, aldus Reinier Gerdes, één van de twee oprichters van Spread (de ander is Pepijn Gottmer). ,,Daarnaast houdt niemand er van een groot deel van zijn maandsalaris of spaarrekening te besteden aan een dure vliegvakantie. Met Spread is dit nu verleden tijd.”

''Ik ben zelf een student en weet dat het soms lastig is wanneer je dure vliegtickets voor een verre reis in één keer moet betalen''

Reinier Gerdes, student en ondernemer

Startup in vliegtickets

Bij de startup kan je vliegtickets boeken tussen de 100 en 3.000 euro van alle aanbieders en naar alle bestemmingen ter wereld. Dit betekent dat de reiziger voor 34 euro per maand een vliegreis kan boeken en gespreid kan betalen zonder rente, lening of bkr-registratie.

Gerdes: ,,De betaling van het vliegticket wordt verspreid over drie losse betaalmomenten verdeeld over 60 dagen. Een groot voordeel is dat je hierdoor al op vakantie kan gaan zonder het gehele aankoopbedrag te betalen: alleen de eerste termijn dient bij het boeken afgerekend te worden. Daarna is het vliegticket van jou en kan je direct op reis.''

Lees ook: Dit zijn de beste studentondernemers van Nederland

Lastig voor studenten

Hoe kwamen de twee mannen op het idee voor de onderneming? Gerdes vertelt aan Breda Vandaag: ,,Ik ben zelf een student en weet dat het soms lastig is wanneer je dure vliegtickets voor een verre reis in één keer moet betalen. Toen heb ik samen met Pepijn besloten om Spread om te richten. In het buitenland hebben bedrijven immers al bewezen dat het concept werkt. Dus wij vonden het tijd dat het ook in Nederland geïntroduceerd zou worden."

Lees ook: Na tickets en hotels: veilingsite voor restaurantmaaltijden