Nieuws Groei

Topondernemers helpen scale-ups aan antwoorden

Kasteel Maurick in Vught vormde het decor voor de vijfde editie van Picknick met een Klik. Achttien bedrijven met groeipotentie presenteerden zich in vijf minuten aan zes topondernemers en werden vervolgens gekoppeld aan een passende inspirator.

Jack Monde | Foto: Wouter van der Wal 28 juni 2017

Picknick met een Klik

Het Brabantse Picknick met een Klik helpt bij de opbouw van een gezond bedrijf door innovatie en regionale bedrijvigheid te stimuleren. Deelnemers gaan samen met hun inspirator op zoek naar antwoorden op hun ondernemersvragen.

Sparringpartner

,,Het blijft spannend, zo'n picknickdag'', vertelt initiator Rachel van de Greef. ,,Elke editie is authentiek, omdat het juist de mensen zijn die de picknick kleur geven. De afgelopen jaren zijn we naar een andere doelgroep geswitcht. Waren het eerst vooral starters, nu zijn het met name kansrijke ondernemers die meedoen. Dit vraagt ook van de inspirators een andere aanpak. Zij vervullen veel meer de rol van sparringpartner.

Top-3

,,Tijdens speeddates vuren de deelnemers hun vragen af op de inspirators'', vervolgt Van de Greef. ,,Per inspirator krijgt iedere deelnemer vijf minuten om zichzelf te laten zien en te zoeken naar de klik. Hierna kiezen alle deelnemers hun top-3. Het klinkt als een onmogelijke opgave, maar de meesten hebben al vanaf de eerste minuut hun voorkeur in het vizier.''

Nadat de organisatie de 'kliks' heeft bepaald, vindt de onthulling plaats en vervolgens genieten de deelnemers met hun inspirators van een picknick.

Lees ook: Speeddate tussen statushouders en ondernemers

Gratis coaching

Dit jaar bestaat de groep inspirators uit: Jan Meurs (Lekker Laag en Ome Jan), Krein Bons (Van Haren), Herman Molenaar (Vanderlande), Ron Steenkuijl (ADG Dienstengroep), Danny Hollestelle (Koninklijke Hollestelle Groep) en Eric van Schagen (Simac). Zij committeren zich ieder aan minimaal vier uur gratis begeleiding en/of coaching. De vijfde Picknick met een Klik wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal regionale Rabobanken en OndernemersLift+.

Resultaten

Op 5 juli worden de resultaten gedeeld tijdens een speciale afsluitdag. picknickmeteenklik.nl