Nieuws Groei

Uitbreiding ambitieus Magnet.me: aanbod vacatures young professionals

Magnet.me, de online carrière website tussen studenten en bedrijfsleven, slaat zijn vleugels uit. De Rotterdamse scale-up helpt actief young professionals aan een vervolgbaan en gaat daarmee de confrontatie aan met een uitzender als YoungCapital. Medeoprichter Vincent Karremans schroomt daarbij verdere Europese expansie niet.

Van onze redactie 15 januari 2020

Magnetme oprichters

Laurens van Nues, Vincent Karremans en Freek Schouten, de oprichters van Magnet.me.

In 2012 startten de drie studenten Vincent Karremans, Laurens van Nues en Freek Schouten uit frustratie met een digitaal platform om studenten aan stages en een eerste baan te helpen. In het huidige tijdperk van digitalisering vonden ze het maar raar dat ze voor een stage of een eerste baan naar tijdrovende carrièrebeurzen moesten. Drie jaar later werd er al een vestiging in Londen geopend.

Young professionals

Daar komt nu een volgende stap bij, vertelt de 33-jarige Karremans. ,,We gaan ook vacatures voor young professionals op Magnet.me aanbieden. We zien dat veel studenten als ze eenmaal aan het werk zijn toch Magnet.me blijven bezoeken, onder andere vanwege de (bedrijfstak)informatie die daarop staat. Daarnaast weten we dat young professionals de eerste zeven jaar van hun werkzame leven met regelmaat van baan wisselen. Breng deze twee zaken bij elkaar en we besloten daarom ons ook als online carrière site te gaan richten op jonge werknemers.”

"We begonnen met 100 bedrijven en dat zijn er inmiddels ruim 4500, en dat zijn van beursgenoteerde giganten tot midden- en kleinbedrijven."

Vincent Karremans, Magnet.me

Werkzoekenden

Volgens Karremans vonden meer dan 70.000 studenten via Magnet.me hun stage of eerste baan en hebben meer dan 250.000 werkzoekenden een profiel op het platform.

,,We begonnen met 100 bedrijven en dat zijn er inmiddels ruim 4500, en dat zijn van beursgenoteerde giganten tot midden- en kleinbedrijven. Voor deze laatste categorie zijn we interessant, omdat ze via Magnet.me toegang krijgen tot high potentials. Dat domein is niet langer voorbehouden aan grote bedrijven en multinationals.”

YoungCapital

Karremans komt met deze nieuwe activiteit bijvoorbeeld wel YoungCapital tegen dat zich als uitzender geheel richt op jonge werknemers. YoungCapital is met een omzet van over de 500 miljoen euro en meer dan 1000 werknemers een grote speler, die ook nog eens actief is in veel Europese landen. Karremans zegt 'anders te zijn'.

,,We nemen geen recruiters in dienst die werknemers zoeken en deze verbinden aan bedrijven. Ons platform zal dit proces geheel digitaal afwikkelen. In plaats van recruiters nemen wij softwareontwikkelaars en data scientists aan. We zijn veel meer een techbedrijf.”

Lees ook: Dit waren dit jaar de populairste bedrijven en functies onder starters

Angel investors

Om de groei naar de young professional markt mogelijk te maken stopte de Rabobank enkele maanden geleden met ‘enkele tonnen’ aan groeikapitaal in het bedrijf. Het is de derde financieringsronde van Karremans en zijn twee andere oprichters. Eerder stapte een aantal vermogenden met totaal 1 miljoen euro in het platform. Karremans wil niet ingaan op de precieze hoogte van het Rabo-bedrag, maar hij zegt dat het voorlopig genoeg is voor de volgende stap.

,,Bedrijven betalen voor de promotie van hun banen of werkgeversmerk op Magnet.me. Het geld wat we daarmee binnenhalen gaat allemaal terug het bedrijf in. Door onze verbreding neemt de omzet ook toe. Het brengt zo onze ambitie om naast Nederland en het Verenigd Koninkrijk ook in andere Europese landen actief te worden weer een stap dichterbij. We zijn ambitieuze jonge honden die ook graag in bijvoorbeeld Duitsland en België young professionals aan een stage of baan helpen.”

Lees ook: Slimmer werken? Zo stimuleren uitblinkers innovatie en creativiteit

Politiek

Je bent sinds twee jaar prominent lid van de Rotterdamse gemeenteraad voor de VVD. Je zichtbaarheid in de media is net zo hoog als die van stadsgenoot Pieter Zwart, ceo Coolblue. Hoe bevalt die combinatie? ,,Je moet ongelofelijk flexibel zijn en snel kunnen schakelen om in de politiek én het bedrijfsleven te kunnen werken. Maar Magnet.me staat op nummer één en dan pas de lokale politiek."

,,We hebben de Rotterdamse gemeenteraad begin januari aan een meerderheid geholpen voor een vuurwerkverbod. Dat betekent dat ik daar even druk mee bezig ben, maar na alle interviews over het vuurwerkverbod ben ik gewoon weer achter mijn Magnet.me-laptop gekropen om mijn werk af te maken. Het politieke bedrijf levert mij ook vaardigheden op voor mijn zakelijke omgeving. Onderhandelen en overtuigen zijn ingrediënten die ik goed kan gebruiken om mensen hier mee te krijgen.”