Nieuws Groei

Ultraviolet Group haalt 1,6 miljoen euro op bij 'Dragon' Shawn Harris

Ultraviolet Group, bekend van het luxe lingeriemerk Ultraviolet dat in 2016 opgericht is door ceo Annique van der Zande, heeft een investering van 1,6 miljoen euro opgehaald bij businessentrepreneur Shawn Harris van Orange Wings Investments.

Van onze redactie 17 maart 2023

ULTRAVIOLET GROUP

Het investeringsgeld zal voornamelijk gebruikt worden voor verdere internationale expansie en naamsbekendheid van Ultraviolet, groei van het zustermerk Sapph, de lancering van Ultraman en de opening van nieuwe brandstores.

In 2020 is Sapph onderdeel geworden van de Ultraviolet Group en heeft er een grote reorganisatie binnen het merk plaatsgevonden. De focus is volledig overgegaan op merkbeleving; om het merk en de organisatie klaar te maken voor groei de komende jaren. Zo zijn alle outletwinkels gesloten en daar zijn full price-brandstores voor terug gekomen. In 2021 en 2022 heeft Ultraviolet Group geïnvesteerd in een eigen warehouse, op deze manier kan kwaliteit en persoonlijke aandacht voor iedere bestelling gegarandeerd worden. Daarnaast is er geïnvesteerd in een nieuw ERP-systeem (softwaresysteem dat organisaties helpt om de belangrijkste bedrijfsprocessen te automatiseren en te beheren, red.) en het webshopplatform is verbeterd.

''Met de investering van Orange Wings Investments worden een aantal langgekoesterde dromen waar; drie labels waarvan eindelijk een eigen heren underwearlijn''

Annique van der Zande, ceo Ultraviolet Group

Internationale expansie: Europese groeimogelijkheden voor Ultraviolet Group

Het investeringsgeld van Orange Wings zal vooral gebruikt worden voor de groei van Sapph en Ultraviolet en de lancering van Ultraman. Dat komt in mei op de markt en omvat een luxe bodywearcollectie voor heren, geïnspireerd op invloeden uit Hawaï met een exotische, krachtige vibe.

Er zijn grote plannen voor de groei op zowel B2C-vlak met uitbreiding van webshops in meerdere landen waaronder de MENA-regio (landen in Midden-Oosten en Noord-Afrika, red.). Vanaf april zal er een volledige Arabische webshop en operatie live gaan in zeven Arabisch-sprekende landen, ook de Franse webshops en de lancering voor het VK en de VS staan voor dit jaar op de planning. Voor de komende jaren staat ook de opening van nog zeven brandstores op de agenda.

Lees ook: 'Dragon' Shawn Harris steekt miljoen in Utrechtse startup

Strategische ambities zijn groot: omzet verdubbelen in 2023

Annique van der Zande: ,,Met de investering van Orange Wings Investments worden een aantal langgekoesterde dromen waar; drie labels waarvan eindelijk een eigen heren underwearlijn. Daarnaast kunnen de groeiplannen zorgen voor nog meer fysieke verkooppunten, zoals de nieuwe brandstore in Antwerpen en een pop-up in Amsterdam.''

,,De strategische ambities zijn groot. Zo zie ik graag de omzet verdubbelen in 2023. Daarom ligt de focus op het overbrengen van de merkmissie en beleving van Sapph en Ultraviolet, door middel van het uitbreiden van onze retailactiviteiten, zodat de merken meer zichtbaarheid gaan krijgen onder de consument. Wij willen laten zien dat een luxe uitstraling met prachtige producten en groot maatbereik ook voor een betaalbare prijs mogelijk is en dat de aankoop ervaring waarbij de juiste productkeuze voor de klant centraal komt te staan'', benadrukt de ceo.

Pop-up op het Rokin in het gebouw van Adyen

Shawn Harris van Orange Wings Investments: ,,Annique is zeer getalenteerd en kent de lingeriebranche door en door. Ze heeft aan alle kanten gewerkt van productie in Azië, heeft teams geleid in grote multinationals en runt sinds een paar jaar haar eigen bedrijf. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen te werken en met de steun van Orange Wings Investments haar drie merken sterk neer te zetten en vleugels te geven.

De brandstore in Antwerpen opent 17 maart in de Leopoldstraat. Op 18 maart opent een pop-up op het Rokin in Amsterdam, in het gebouw bij Adyen.

Lees ook: Mega-investeerder Shawn Harris: 'Dragons' Den houdt mij relevant'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws