Video Groei

'Haal meer uit je winkel en websitebezoek' - kijk hier webinar terug

Online strateeg Brechtje de Leij en retail-trendwatcher Fred Rutgers waren onze experts tijdens het live webinar 'Haal meer uit je winkel en websitebezoek'. Wie het heeft gemist kan 'm hier terug kijken én pakt vooraf alvast een aantal adviezen mee.

Van onze redactie 28 mei 2020

Webinar winkel website dpgmedia

Hoe doe ik dat, met klanten anno nu? Hoe haal ik meer uit hun winkelbezoek en mijn website? Bekijk de webinar maar 'ns terug. Foto: Etienne Mandos.

Wie meer wil weten over omnichannel marketing, kijkt de webinar met online strateeg Brechtje de Leij en retailtrendwatcher Fred Rutgers op zeker terug. Want adviezen en tips volop, voorbeelden en dus voldoende informatie en inspiratie om er daarna mee aan de slag te gaan. Juist nu.

Deze zeven adviezen van beide experts geven we je alvast mee:

1. Ga nu niet op prijs concurreren in je fysieke winkel. Het is een beleving met verschillende waarden, máák dat er vooral van, geef dat waarde. En: vertel dat ook aan je klant.

2. Een webshop hoeft niet per se, maar een digitaal kanaal is essentieel om te overleven en om in contact te komen met klanten en je onderscheidend vermogen duidelijk te maken.

3. Denk na over de locatie, en dan zowel de locatie van je winkel, maar zeker ook online. Zorg dat je klanten je weten te vinden en zorg dat ook de digitale etalage er goed uitziet.

4. Zorg voor juiste (lokale) bedrijfsinformatie op Google, zoals je adres. Google heeft een voorkeur voor lokale zoekresultaten.

5. Maak het vooral persoonlijk, online. Spreek je klant aan met z’n voor- en/of achternaam en maak gebruik van de kennis die je over zijn of haar koopgedrag hebt (data).

6. Maak slim gebruik van wederkerigheid. Ofwel: als je iets geeft, krijg je waarschijnlijk iets terug. Denk aan het aanbieden van een kopje koffie in de winkel, en het aanbieden van goede artikelen of video’s op de website.

7. En onthoud, beste ondernemers: online en offline zijn geen twee verschillende werelden, maar versterken elkaar.

Om het webinar 'Haal meer uit je winkel en websitebezoek' terug te kijken, klik je hier.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.