Aangeboden door Vodafone Business

Branded Content Groei

Personeel werkt thuis: 5 tips voor betere leiderschapskills

Thuiswerken vraagt niet alleen om aanpassing van medewerkers; het vraagt ook om een andere benadering van leiderschap. Hoe geef je je mensen vertrouwen op afstand? Hoe blijven ze leveren wat er nodig is om succesvol te zijn? Frank van Asten, partner en mede-eigenaar van IT-bedrijf Delaware heeft de sociale én digitale tools gevonden waarmee hij vooruit komt en de doelen die hij begin dit jaar stelde toch gaat halen. Benieuwd welke dat zijn? Download nu de whitepaper over slimmer werken en leiderschap. Daarin ook 5 tips voor betere leiderschap skills.

Van onze redactie 5 oktober 2020

,,Ik zie de crisis als een wake-up call. Van de ene op de andere dag werd je gedwongen om je flexibel op te stellen. We hebben in heel korte tijd anders leren omgaan met onze mensen en onze klanten. Anders dan we jarenlang deden.” Frank van Asten is partner en mede-eigenaar van IT-bedrijf Delaware. De onderneming heeft 160 medewerkers in Nederland en implementeert software-oplossingen zoals SAP, Microsoft en OpenText bij klanten.

'Bij werken op afstand is het belangrijk om via video vertrouwen uit te stralen en duidelijk te zijn'

De ondernemer gebruikt slimme technologie om met zijn mensen én zijn klanten in contact te blijven. Waar het lastig is om klanten fysiek te ontmoeten, biedt videobellen uitkomst. “Het was even wennen, want videobellen werkt anders dan een fysieke afspraak. Je kunt intensief contact onderhouden, maar je wilt ook professioneel overkomen. Na enkele weken hadden we dat goed onder controle.” Van Asten merkte dat het belangrijk is om op afstand vertrouwen uit te stralen en duidelijk te zijn. Bijeenkomsten die normaal gesproken op een locatie plaatsvonden werden eveneens omgezet naar videobellen met individuen en hele teams. ,,Het kostte in het begin wat meer tijd, maar heeft wel resultaat."

Ook altijd en overal toegang tot je informatie?

Download nu de whitepaper Smarter Working en leiderschap. Met tips over leiderschap skills en een canvas waarmee je in een paar minuten de positie van jouw bedrijf kunt overzien.

Ook topondernemer Winston Gerschtanowitz ervoer de impact van de crisis. ,,Het voelde als een alarmbel: iedereen uit zijn bed en aan de bak! Wij zijn gaan kijken: wat doen we, wat willen we doen en wat is er noodzakelijk om verder te komen? Om te overleven? Gelukkig ziet dat er bij ons goed uit.” Het thuiswerken leidde ook tot meer begrip voor de privé-situatie van zijn medewerkers. ,,Je wist wel dat iemand jonge kinderen heeft, maar je merkt pas echt wat dat betekent als iemand niet zomaar standaard kan videobellen als een van de kinderen hem of haar op dat moment nodig heeft en aan een been hangt.”

Hoe geef je leiding op afstand en blijf je successen boeken?

In de video bij dit artikel presenteert Winston Gerschtanowitz een masterclass over digitalisering en leiderschap. Meteen aan de slag? Download nu de whitepaper ‘5 tips voor betere leiderschap skills’. Met daarin:

  • Leiderschapslessen van de crisis
  • Onderzoek: is jouw onderneming Future Ready?
  • Klantcase: altijd en overal digitaal toegang tot je informatie
  • Een canvas om zelf mee aan de slag te gaan: zo kun jij leiderschap toepassen

VODAFONE SMARTER WORKING: VOORUITGANG MET ELKE VERBINDING

Met Smarter Working van Vodafone Business kun je altijd en overal samenwerken. Collega’s zijn altijd bereikbaar en hebben veilig toegang tot data. Dit zorgt uiteindelijk voor kostenverlaging en productiviteitsverhoging. Doe nu je voordeel met de Masterclasses Vooruit en de bijbehorende whitepapers, ontwikkeld door Vodafone Business in samenwerking met De Ondernemer.

Deze serie bestaat uit vier video's. Eerder verschenen Smarter Working volgens Winston Gerschtanowitz en twee masterclasses rond de thema’s ‘Klantgerichtheid’ en ‘Samenwerken’. Bij elke masterclass kun je een informatieve whitepaper downloaden.

tracking pixel
tracking pixel