Nieuws Groei

Thuiswerkplatform Workwize haalt ruim half miljoen groeigeld op

Het Nederlandse thuiswerkplatform Workwize heeft een investeringsronde afgesloten waarbij meer dan een half miljoen euro is opgehaald bij verschillende gerenommeerde investeerders. Dit groeigeld wordt vooral gestoken in commercie en dienstverlening.

Jeroen Mirck 27 mei 2021

Office dog devn unsplash

Workwize helpt werknemers hun werkplek optimaal inrichten, ook thuis. Foto: Unsplash

De zogenaamde 'pre-seed' ronde leverde investeringen op van onder meer Jos Burger, Jaap van den Broek, Matthijs Ingen-Housz, Mahdi Abdulrazak, Quirijn van Veen, ASIF Ventures en OTK Capital. ,,We waren op zoek naar investeerders die echt in onze missie geloven en ook toegevoegde waarde hebben door hun relevante ervaring en achtergrond”, vertelt mede-oprichter Michiel Meyer. ,,Dat is met deze groep een perfecte match. Workwize wil met deze initiële investering vooral de commerciële organisatie en dienstverlening versterken in aanloop naar vervolgfunding."

Lees ook: Een platform waarop jouw medewerkers zelf hun kantoorartikelen bestellen: deze vrienden bedachten het

Workwize faciliteert werkplekrevolutie

De mix van thuis en op het bedrijf werken is de grootste werkplekrevolutie van onze tijd, meent Workwize. De Amsterdamse startup is het thuiswerkplatform dat werknemers helpt hun werkplek optimaal in te richten, zo valt te lezen in een recent interview met Workwize. Het bedrijf faciliteert voor de werknemers van een bedrijf ergonomische verantwoorde thuiswerkplekken. Hierdoor kan een werkgever op een effectieve manier maximale werkplekflexibiliteit bieden aan werknemers, een trend die volgens de startup onomkeerbaar is.

"Werknemers van nu verwachten dat werkgevers het thuiswerken niet alleen toelaten, maar ook actief faciliteren"

Michiel Meyer, medeoprichter Workwize

Sinds begin dit jaar werkt Workwize aan deze missie. De jonge onderneming bedient nu al meer dan 3.000 werkplekken in verschillende sectoren. Met het geld dat nu is opgehaald gaat Workwize zijn groei nog verder versnellen. De oprichters zien de vraag naar haar diensten sterk toenemen. Onderzoek laat zien dat een zeer ruime meerderheid van bedrijven remote werken structureel ondersteunt of gaat ondersteunen.

Mede-oprichter Michiel Meyer benadrukt hoe belangrijk het voor bedrijven is om dit goed in te richten voor haar werknemers. ,,De werknemer van nu verwacht dat de werkgever het thuiswerken niet alleen toelaat, maar ook actief faciliteert. Zodra dit niet gebeurt is er een risico dat talent overstapt naar een concurrent die dat wel goed heeft ingericht. Een trend die we al in de Verenigde Staten zien.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws