Aangeboden door JMC Print Signs Displays

Branded Content Innovatie

De Inhaker: nieuwe standaard voor promotiemateriaal en meer

De Inhaker is de multifunctionele standaard voor communicatiematerialen die Cees Bolijn (50) uit Bruinisse bedacht én ontwikkelde in coronatijd, samen met zijn 74-jarige vader. De Zeeuwse ondernemer is trots. Op zijn vader, werknemers én uitvinding.

Jeroen Kreule | Foto's: JustJusta 6 oktober 2020

Vivars Inhaker events

De Inhaker is een innovatief inhaaksysteem.

Je kunt er – letterlijk – allerlei soorten promotie- en communicatiematerialen inhaken. Vandaar de naam: de Inhaker. Je kunt er een desinfectiezuil van maken, een coronascherm, vrijstaande wand, bureau of tafel. In een handomdraai tover je de standaard om tot een menubord, rad-van-fortuin, functionele display, reclamebord, bewegwijzering of kapstok.

De standaard, gemaakt van gerecycled PVC, biedt eindeloos veel mogelijkheden, licht bedenker Cees Bolijn trots toe. Alles past, of het nu gaat om karton, kunststof, textieldoek of acrylaat. Omvallen doet de Inhaker niet zo snel, met een draagkracht van ruim 150 kilo. De basis van de Inhaker is een innovatief inhaaksysteem, met als optie ingefreesde magneten voor het dragen van grote panelen. Het systeem is modulair: met twee of meer Inhakers kun je complete wanden maken. Het idee ontstond in de periode nadat Rutte half maart de eerste reeks corona-maatregelen had afgekondigd.

''Er is veel belangstelling voor dit innovatieve concept. De coronacrisis heeft ons ook iets goeds gebracht''

Cees Bolijn, bedenker van de Inhaker

Tijd om te experimenteren

,,De eerste werkdag na de pers conferentie merkten we gelijk dat het aantal orders terugliep en bleef teruglopen, drastisch.’’ Beurzen werden gecanceld, net als sportevenementen en open dagen van scholen. JMC maakt onder meer gevelreclame, vlaggen, displays, reclameborden, bewegwijzering en autobelettering. De omzet over die eerste maanden daalde met 70 procent. Bolijn werkte geregeld mee in de productie. Echt druk was het niet, waardoor hij tijd kon vrijmaken om te experimenteren. ,,Een eigenaar van een restaurant had een kartonnen kuchscherm dat hij niet vond passen bij zijn bedrijf. Die zuil was moeilijk schoon te maken en niet stevig genoeg. Hij vroeg of we een steviger en duurzamer alternatief zouden kunnen bedenken.’’

Maatregelen hebben speelveld compleet veranderd

Samen met zijn vader – voormalig meubelmaker en slimme doe-het-zelver – ging Bolijn aan de slag. Na vele uren experimenteren was er de Inhaker. Bolijn heeft intussen een enthousiaste distributeur gevonden die de multifunctionele standaard gaat verkopen aan eindgebruikers zoals grafische bedrijven. Voor grootschalige productie van de Inhaker investeert Bolijn in een robot en een 3D-printer. Niemand zat te wachten op de coronacrisis, ook Bolijn niet.

,,De maatregelen hebben ons speelveld compleet veranderd. We hadden te maken met overcapaciteit, maar hebben gelukkig niet stilgezeten. De markt trekt weer een beetje aan én we hebben de Inhaker. Er is veel belangstelling voor dit innovatieve concept. De coronacrisis heeft ons ook iets goeds gebracht.’’

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. JMC Print Signs Displays. Meer info vanaf medio januari 2021: deinhaker.nl

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.