Nieuws Innovatie

Jaaroverzicht 2016: 6x scoren met clicks & bricks

Offline en online vloeien steeds meer in elkaar over. Winkeliers overwegen een webshop. Ondernemers achter webshops openen juist fysieke winkels. Die combinatie blijkt een gouden formule. Deze ondernemers scoorden in 2016 met clicks & bricks.

Lotte Elbrink 30 december 2016

Coolblue Pieter Zwart

• Mr. Coolblue

Opvallend: Coolblue is groot geworden met de webshop, maar profileert zich steeds meer in fysieke winkels. Waarom? In het onderstaande interview geeft Coolblue-baas Pieter Zwart vijf redenen. “De winkel is niet dood.”

%VIDEOWIDGET%

• Lingeriekoningin Annadiva

Ook lingerie webshop Annadiva timmert hard aan de weg met fysieke winkels. Dankzij die combinatie van clicks & bricks is Annadiva één van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. Online blijft core business, maar: "de combinatie met offline zorgt voor groei. In de regio Nijmegen is met de komst van onze fysieke winkel de online verkoop enorm gestegen."

• Pollmann servies

Pollmann Servies deed juist het tegenovergestelde. Van geen online verkoop, naar een website creëren waar maar liefst 40 procent van de omzet vandaan komt. In het onderstaande interview geeft Anke Pollmann de geheimen van het familiebedrijf prijs.

%VIDEOWIDGET%

• Bax-broers

Muziek-, geluid- en apparatuurshop Bax-music is kneiterhard gegroeid naar een omzet van 100 miljoen euro. Onderdeel van het succes: de combinatie van online en fysiek: "Gekoppeld aan het web is die winkel essentieel. Bricks and clicks vinden wij een belangrijke combinatie voor succesvol ondernemen in de retail."

• De Visbroeders

De Visbroeders Aard en Peter Lagerwerf (19) scoorden het afgelopen jaar met fish & clicks. De populariteit is voor een groot deel te danken aan de slimme marketing. Hun eigen visshow op YouTube trekt maandelijks duizenden views. "Aan ondernemend Nederland willen we laten zien hoe wij met ons merk omgaan. Het doel is dat ons YouTubekanaal net zo succesvol wordt als die van de bekende vlogger Enzo Knol."

%VIDEOWIDGET%

Jaaroverzicht 2016:

Top 10 meest gelezen van 2016: van Pokemon GO tot Night NannyDe 6 meest inspirerende ondernemers van 2016De 8 belangrijkste tech ontwikkelingen van 2016De 7 niet te vermijden ondernemers van 2016Deze 8 merken gingen ten onder in 2016De 4 opvallendste jonge starters van 2016De 5 belangrijkste influencers van 2016Dit was 2016: 5 visies voor de toekomst6 BN'ers in business (vrouw)6 BN'ers in Business (man)6 ondernemersvideo's die je niet mag missen