Nieuws Innovatie

Keycycle, hét duurzame alternatief voor vervanging van sloten

Een goed slot kan een leven lang meegaan, maar wordt toch regelmatig vervangen: na verhuizing of kwijtraken van een sleutel, bijvoorbeeld. Startup Keycyle komt nu met een circulaire oplossing voor het vervangen van cilindersloten: een ruildienst voor sloten.

Van onze redactie 1 oktober 2021

Keycycle slot cylinder ruildienst duurzaam innovatie

Startup Keycyle komt met een circulaire oplossing voor het vervangen van cilindersloten: een ruildienst voor sloten. Foto: Shutterstock

Bij de aanschaf van nieuwe sloten verdwijnen de oude cilinders meestal bij het schroot. Keycycle recyclet cilinders en geeft ze dankzij de eenvoudige ruildienst een tweede leven in een nieuwe deur. Een duurzame én betaalbaar alternatief.

Lees ook: Sportieve innovatie in de achtertuin succesverhaal van Brabantse ondernemer

Ruildienst voor sloten goed voor milieu en portemonnee

,,Zelf je slot vervangen is bijna net zo makkelijk als het verwisselen van een lamp", zegt Keycycle-oprichter Folkje Lips: ,,Veel mensen weten dit echter niet en schakelen een dure slotenmaker in. Dat kan enorm in de papieren lopen. Superzonde, zeker als je bedenkt dat het slot dat je vervangt eigenlijk nog jaren mee kan. Zo worden er veel goed werkende cilinders weggegooid, terwijl grondstoffen schaars zijn. Dat kan anders, daarom zijn we Keycycle gestart: een ruildienst voor sloten. Duurzaam, gemakkelijk en veilig, zonder verborgen kosten. Je betaalt alleen voor de wissel, ongeacht hoeveel sloten je ruilt. Goed voor het milieu én je portemonnee.”

"Met een data security specialist, Politiekeurmerk Veilig Wonen-adviseur en slotenexpert in het team, verzekeren we de veiligheid van zowel de data als het huis"

Folkje Lips, oprichter Keycycle

'Zelf je slot vervangen is bijna net zo makkelijk als het verwisselen van een lamp', aldus Keycycle-oprichter Folkje Lips. Foto: Keycycle

Hoe werkt Keycycle?

Sloten vervangen via Keycycle gaat in drie eenvoudige stappen: bestellen, wisselen en opsturen. Via de bestelmodule geven klanten op welke sloten ze inleveren en wat ze er voor terug willen. Dit hoeft niet hetzelfde te zijn: zo is het bijvoorbeeld mogelijk om sloten met meer sleutels of meer SKG sterren te bestellen. Keycycle stuurt de ‘nieuwe’ sloten op. Zelf vervangen is een fluitje van een cent met behulp van een korte instructievideo. De oude cilinders kunnen dankzij het bijgevoegde verzendlabel kosteloos naar Keycycle teruggestuurd worden.

Geen zorgen over rondslingerende sleutels, boze exen of malafide slotenmakers

Een recycle dienst voor sloten is een nieuw concept, dat doet echter niets af aan de veiligheid. Folkje Lips: ,,Met Keycycle willen we de slotenmarkt op een veilige manier verduurzamen en versimpelen. Met een data security specialist, een erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen adviseur en een slotenexpert in het team, verzekeren we de veiligheid van zowel de data als het huis."

,,We adviseren bijvoorbeeld om je bestelde sloten naar een ander adres te laten sturen, zodat niemand de gebruikte cilinders aan jouw woonadres kan koppelen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over onbekende rondslingerende sleutels, boze exen of malafide slotenmakers.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws