Nieuws Innovatie

KVK Innovatie Top 100: welke mkb-bedrijven maken kans?

De Kamer van Koophandel roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Nederland op om zich aan te melden voor de 15e KVK Innovatie Top 100: de mooiste innovatie-etalage van Nederland.

De Ondernemer 23 januari 2020

BOLD Tower Physee Kamervan Koophandel innovatie

Het Delftse PHYSEE won vorig jaar met Smartskin, een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren zoals de BOLD Tower in Amsterdam, de KVK Innovatie Top 100. Foto: PHYSEE

Uitsluitend bij KVK geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich aanmelden voor de KVK Innovatie Top 100. De innovatie dient op de markt te zijn gebracht en wordt beoordeeld op groeipotentie, omzet, originaliteit, duurzaamheid en impact voor de branche en de samenleving.

Lees ook: Physee wint KvK Innovatie Top 100

In mei gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de innovaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek. De 100 bedrijven en hun innovaties worden op 23 juni in alfabetische volgorde bekend gemaakt. Op 14 oktober presenteert KVK de ranking van de 100 bedrijven.

Innovatieprijs, geen geldprijs

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. De afgelopen 14 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb.

Lees ook: 7 op 10 bedrijven niet tevreden over eigen prestaties innovatie

Glazen gevel met zonnecellen

Noord- en Zuid-Holland waren vorig jaar met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Gelderland met 14 bedrijven. Na de ICT-sector waren de meeste innovaties afkomstig uit de creatieve industrie en de bouw. Het Delftse PHYSEE met Smartskin, een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren, won de vorige editie van de KVK Innovatie Top 100.

Inschrijven kan tot en met 23 april via www.kvkinnovatietop100.nl.