Aangeboden door 20ft Concepts

Branded Content Innovatie

Luxe mobiele Plug & Play wellnessunits en tuinkantoren blijkt gat in de markt

Wie als standbouwer met de coronacrisis te maken krijgt, weet dat hij per direct zonder werk komt te zitten. Ondernemer Marius Bos was met zijn bedrijf KOPexpo geen uitzondering. Er volgde een periode van grote onzekerheid omtrent werk en personeel, maar of het de ondernemer Bos daadwerkelijk van zijn stuk bracht? Integendeel. Met de perfecte middelen en manschappen die hij had, bedacht Bos containers om te gaan bouwen naar luxe mobiele Plug & Play wellnessunits, tuinkantoren en zorgunits. Hij doet het onder de naam 20ft Concepts en het blijkt een gat in de markt.

Robbert Daalder 2 juli 2021

20ft Concepts wellnessunits voor in de tuin na coronacrisis

Met de perfecte middelen en manschappen die hij had, bedacht Marius Bos containers om te gaan bouwen naar luxe mobiele Plug & Play wellnessunits, tuinkantoren en zorgunits. Foto: 20ft Concepts

Nu de wereld langzaam maar zeker weer de oude begint te worden, kan Bos niet anders dan concluderen dat de pandemie een waardevolle uitdager voor hem is geweest. ,,Zo stonden we nog midden in de hectiek van het seizoen, bouwend op internationale beurzen, en zo stond alles stil door corona. Naast alle financiële onzekerheden word je ook geconfronteerd met de vraag wat je met je medewerkers doet. Ons bedrijf is kwaliteit gedreven. We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste. En dus kunnen we niemand missen.”

40ft container met Wellness

Zoals het een echte ondernemer betaamt, benutte Bos de crisistijd om over alternatieven na te denken. Hij raakte uiteindelijk geïnspireerd door een vriend die een afbeelding toonde van een 40ft container waarin een wellness was gebouwd. ,,Dat zette mij aan om een concept te ontwikkelen voor de Nederlandse markt. Mijn tweelingbroer bouwt zwembaden voor het hoogsegment en in een freelanceverleden heb ik er ooit ook een aantal voor hem gebouwd. Ik timmerde een sauna en plaatste meerdere spa’s. Met dat in mijn achterhoofd ben ik de markt gaan bekijken en kwam ik tot de conclusie dat er geen aanbieders zijn zoals 20ft Concepts, dat conceptmatig containers vermarkt. Strak en kwalitatief perfect.”

Start van de 20ft Concepts wellnessunits

Al in mei van het vorige jaar bewezen Bos en team doorpakkers te zijn. Er werden nog geen containers omgebouwd tot wellnessunits, maar het concept ‘workhub’ stond in de steigers. Hoewel er stevig werd ingezet op marketing, was er tijdens de eerste coronagolf nog niet echt sprake van tractie. Bos is van mening dat het best lang duurde voordat bedrijven er beleid op maakten en investeerden in de alternatieve werkplekken voor hun personeel.

,,Dat men hier met smart op zat te wachten, bleek uit onze campagne op LinkedIn. Twee weken nadat we die gelanceerd hadden, waren er al 400.000 views en 1.500 informatieaanvragen''

Marius Bos, oprichter en bedenker 20ft Concepts

Tijdens de tweede golf was het wel raak. ,,Rond oktober faciliteerden we zelfs werkplekken voor medewerkers van landelijke A-spelers. Een maand eerder waren we begonnen met het tekenen van de wellnessunits. Twee soorten, een van 20ft en eentje van 10ft. Dat men hier met smart op zat te wachten, bleek uit onze campagne op LinkedIn. Twee weken nadat we die gelanceerd hadden, waren er al 400.000 views en 1.500 informatieaanvragen.”

Wat volgde was een periode waarin de technische aspecten achter de units compleet werden uitgedacht, er een website werd gebouwd en brochures werden gedrukt. Rond kerst werden de informatieaanvragers gebeld en sinds de eerste weken van dit jaar zijn Bos en zijn team aan het verkopen.

Tuinkantoren en wellnessunits antwoord op huidige omstandigheden

Het gezicht achter 20ft Concepts zegt dat de tuinkantoren en wellnessunits antwoorden zijn op de huidige omstandigheden die corona in Nederland heeft gecreëerd. Het staat inmiddels wel vast dat (deels) thuiswerken ook na corona gewenst is. ,,En qua wellnessbezoek kun je je eveneens afvragen of het ooit weer zoals vroeger wordt. Ga jij straks zonder na te denken tussen veertig andere mensen zitten bij een opgieting in de sauna? Men wil dit thuis. Het is niet voor niets dat onze productiehal vol staat met units en we dagelijks concrete gesprekken voeren met onze klanten.”

,,Inderdaad, je betaalt flink wat geld voor een unit, maar dit is wat men vandaag de dag wil. Kwaliteit in de achtertuin. Hoe we op zo’n korte termijn aan de benodigde specifieke saunakennis komen? Door met bouwers- en gebruikers in gesprek te gaan. Loop door ons bedrijfspand en je ziet overal uitingen met daarop ‘No Sixes’. Wij doen het niet voor een zesje. Met die gedachten hebben we altijd stands gebouwd en nu dus ook onze units. Precies om die reden zetten we in op het hoge segment.”

Marius Bos op de werkplaats van 20ft Concepts . Foto: 20ft Concepts

Zelf inrichten en samenstellen

,,Natuurlijk zijn er mensen met twee rechterhanden die een container tot wellness kunnen ombouwen, maar dat mag vaak niet te veel kosten waardoor de kwaliteit gewoon minder is. Om over de tijdsduur van zo’n project nog maar te zwijgen. Bij ons is het een kwestie van zelf inrichten en samenstellen. Wij doen de rest. Het houtwerk en de assemblage vindt plaats in onze eigen werkplaats en op het moment van leveren verzorgen wij de fundering en natuurlijk het plaatsen van de unit zelf.”

Uitrollen van zorgunit in eigen achtertuin

Een gat in de markt vinden tijdens de coronacrisis; Bos is erin geslaagd en het plafond lijkt nog lang niet bereikt. De units lenen zich namelijk voor allerlei doeleinden waarvan zorg er eentje is. ,,Wij focussen hierbij op de korte zorgvraag. Stel je bijvoorbeeld een situatie voor waarbij een van je ouders herstellende is van een heupbreuk. Hoe fijn is het dan om hem of haar met een unit dicht bij je te hebben zodra er hulp nodig is? Het leent zich ook voor palliatieve zorg, waarmee je de verpleeghuizen tegelijkertijd kunt ontlasten. Dit project is echter nog niet volledig uitgerold omdat we hierin graag eerst samenwerkingsverbanden met zorgaanbieders willen sluiten. Deze wordt dus nog vervolgd.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws