Nieuws Innovatie

Miljoenen voor app Oneteam dat zakelijk gebruik Whatsapp overbodig maakt

Supermarktketen Jumbo gebruikt Oneteam, net als kledingreus H&M. Met de Rotterdamse app kunnen zij hun personeel inroosteren en meteen bijpraten over het laatste bedrijfsnieuws. De app groeit, want investeerders steken een miljoen in het softwarebedrijf van Ruben Wieman. Daarmee kan het uitbreiden naar het buitenland.

Jurre van Wanrooij (AD) 28 oktober 2021

Oneteam Ruben Wieman app whatsapp werk zakelijk Jumbo

De oprichters van Oneteam, vroeger Flex-Appeal, Ruben Wieman (r) en Guido Schmitz. Foto: Oneteam

Wat is er zo handig aan de app?

,,Ik werkte een aantal jaar geleden bij New York Pizza en Jumbo”, vertelt jonge ondernemer Wieman tegen het AD.,,Daar was het een hele wirwar aan systemen voor het personeel: Whatsapp, Facebook-groepen, intranet, prikborden, nieuwsbrieven, e-mail, bellen. Het kostte moeite om op de hoogte te blijven. Ik kwam erachter dat 80 procent van alle mensen niet achter een bureau zit maar op de werkvloer staat. Whatsapp is een van de grootste irritaties bij medewerkers. Wij geloven dat er voor die medewerkers één app van het bedrijf moet zijn waar alles samenkomt: interne communicatie, je inwerktraject, je rooster, trainingen, tevredenheidsonderzoeken, loonstroken.”

Zelf vond ik als vakkenvuller in de supermarkt het regelen van vervanging lastig.

,,We hebben ook een functie waarmee je een dienst kan plaatsen waarop mensen kunnen reageren dat ze die over willen nemen. Dan gaat er automatisch een bericht naar de manager en als die het goedkeurt wordt het automatisch aangepast in het rooster.”

Volgens jullie helpt de app personeel te vinden en te behouden. Hoezo?

,,Vroeger was het: voor jou tien anderen. Nu is er een enorm personeelstekort en hebben mensen de banen voor het uitkiezen. Ze willen werken bij bedrijven waar bijvoorbeeld goede communicatie is en waar ze zich betrokken voelen. Wij verbeteren daar een deel van en dichten het gat tussen het hoofdkantoor en de medewerkers.”

Wat gaan jullie doen met het geld van de investeerders?

,,We gaan Oneteam uitbreiden, met name in het buitenland.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws